Yurtdışından almış olduğum 323 astina ve premacylerde standart olarak kullanılan ve 626'lardada altyapısı hazır olan direksiyon kumanda kolunun montajını yaparak kullanmış olduğum Navitech Nx-206y double din cihazımla eşleştirmesini yaptım. Çok güzel ve kullanışlı oldu. İşlem çok basit zor olan kısım kolun geçeceği deliği açmak ama o da sabır ve biraz ince bir işçilikle hallediliyor. Direksiyonu delmeden önce kolu direk teybe bağlayarak çalıştığından emin oldum. Benim teybimde kumanda için 3 çıkış var ve koldada 3 çıkış var. Teybin key ground yazan kablosundan şase çıkıyor ve kumandaya giriyor. Kumandada basılan tuşa göre belli bir dirençle teypteki key a veya key b kablolarına dönüş yapıyor.
Sonra teybin arkasından direksiyonun altına üçlü ince kablo çektim ve kumandanın çıkış soketine bağladım.
Buraya kadar sıkıntı yok bundan sonra geriye direksiyonu kesmek ve kolu takmak kalıyor. Airbagı çıkarttığımız zaman direksiyonun iç tarafında kolun geçeceği yerde çok çok ince bir çizgi gibi yeri belli ama ben yinede garanti olsun diye Oğuzhanın verdiği ölçülere göre kesim yaptım. Kesimi yapmak içinde hobi işlerinde kullanılan dremel marka küçük el aletini kullandım. Önce ölçülere göre keseceğim yerin dört köşesini ince matkapla dıştan deldim ve geri kalanını bu delikleri baz alarak iç taraftan kestim.
Kesme işlemini bu şekilde yaptım ;
Tabi ilk kestiğimde berbat bir görüntü çıktı ortaya ama sonra taşlama ucuyla kestiğim yerleri dümdüz yaptım ;
Netice olarak orjinal gibi olmasada beklediğimden daha düzgün bir delik çıktı ortaya ama herşey bittikten sonra aklıma geldiki keşke 25 yada 30 mm'lik panç kullansaydım;
Eğer bunla yapmış olsaydım hem işlem çok kısa sürecekti hemde çok daha düzgün bir delik çıkacaktı ortaya. Ayrıca sadece kolun geçebileceği büyüklükte olacaktı delik. Şimdi gereğinden büyük bir kesik oldu. Allahtan Oğuzhan son anda uyardıda 3,5 cm yerine 3 cm kestim deliği. Tabi delik büyük olduğu içinde içerisi gözüküyor bende bu görüntüyü önlemek için kola siyah sünger geçirdim ve deliği kapattım
Sünger olmasaydı böyle olcaktı;
Sonuç olarak tam istediğim gibi birşey çıktı ortaya. Başta Oğuzhan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum