mcmelankolia
Aktif
- Araç Markası
- 1997 Mazda 626 GE
- Araç Renk ve Tip
- Sedan
Herkese Selamlar..97/626 Aracım..Yedek Haznenin Taşmasıyla İlgili Bilgi Sahibi Arkadaşların Fikirleri Almak İstiyorum..2 Hafta Sonu Üst Üste Aynı Yere Gittim..İlk Hafta Yola Çıkmadan Rutin Kontrollerimde Yağ Ve Sular Normal Seviyelerdeydi..Yola Çıktığımda Gaza Geç Geçtiği Dikkatimi Çekti..Neyse Deyip Gideceğim Yere Vardım..Akşam Yola Çıkmadan Tekrar Suları Kontrol Ettim Yedek Haznenin Taşmış Olduğunu Gözüme Çarptı..Hiç Hayra Değil Dedim..Yola Çıktım Henüz 1km Olmamıştı 30-40km Arası Giderken Hararetin Yükseldiğini 4-5 Saniye İçinde Tekrar Orta Noktaya Geldiğini Gördüm..Full Sona Kadar Gelmedi..500-600 Metre Aynı Şekilde Devam Ettim Sonraki 90km Boyunca Her 15-20 Saniyede Bir, Gözüm Hararette Olarak 110-120km lere Çıkarak Eve Geldim..Yol Boyunca Hararette Herhangi Bir Yükselme Olmadı..Suları Tekrar Kontrol Ettiğimde Yedek Hazne Normal Seviyedeydi..Guzu 2 Gün Yattıktan Sonra Radyatör Kapağını Açtım Çakmakla Kontrol Ettim..2-3 Saniye Kadar Yanıp Sönen Bir Alevlenme Oldu..Hafta İçi -2 Kere İşe Gidip Geldim Sular Ve Hararet Normaldi..
İkinci Hafta Sonu Yola Çıkmadan Kontrol Ettim Sular Normal di.Yolda Hararet Normal, Vardığımda İse Yedek Haznenin Tekrardan Taşmış Olduğunu Gördüm..Aynı Şekilde Geri Geldiğimde de Seviye Yüksekti..İşten 1-2 Saat Erken Çıkıp İlk İş Gazcıya Gittim..Kontrollerinde Benim Şüphelendiğim Regülatör ün,Sistemin Sağlam,Ayarlarında Sıkıntı Olmadığını Söledi..Gaza Geç Geçemesini de Soğutma Sistemindeki Tıkanıklığa Bağladı.Oradan Çıkıp Makinası Olan Radyatörcüye Gittim Danışmak İçin..O da Sistemde Tıkanıklık Olmaz Contan Yanık Yada Zedelenmiştir Dedi..Hayırlı Olsun Dedim Eve Geldim..
Alakası Varmı Bilmiyorum Soğuk Motor İlk Çalıştırmada 5-6 Saniye Kadar Düşük Devirde Saçamalaması Bazen Stop Etmesi Sonrasında Jikle Devreye Giriyor..Gaza Geçemeye Yakın 1800 Devirlere Çıkyor..(Önceden 1100-1200 Devir di)
Tek Sefer Yükselen Hararet
Taşan Yedek Hazne
Su Eklemelerim Max 1-1,5 Su Bardağı
Gaza Normalden Biraz Daha Geç Geçmesi
Gidişinde Herhangi Bir Değişiklik Yok
Verilerim Bu Şekide Detaylı Yazmaya Çalıştım Bilmediğimden Ve Bişeyler Atlamayalım Diye..[member=66]Adem Usta[/member] nın Ve Sizlerinde Fikirlerini Alabilirmiyim..Yardımcı Olacak Arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler..
İkinci Hafta Sonu Yola Çıkmadan Kontrol Ettim Sular Normal di.Yolda Hararet Normal, Vardığımda İse Yedek Haznenin Tekrardan Taşmış Olduğunu Gördüm..Aynı Şekilde Geri Geldiğimde de Seviye Yüksekti..İşten 1-2 Saat Erken Çıkıp İlk İş Gazcıya Gittim..Kontrollerinde Benim Şüphelendiğim Regülatör ün,Sistemin Sağlam,Ayarlarında Sıkıntı Olmadığını Söledi..Gaza Geç Geçemesini de Soğutma Sistemindeki Tıkanıklığa Bağladı.Oradan Çıkıp Makinası Olan Radyatörcüye Gittim Danışmak İçin..O da Sistemde Tıkanıklık Olmaz Contan Yanık Yada Zedelenmiştir Dedi..Hayırlı Olsun Dedim Eve Geldim..
Alakası Varmı Bilmiyorum Soğuk Motor İlk Çalıştırmada 5-6 Saniye Kadar Düşük Devirde Saçamalaması Bazen Stop Etmesi Sonrasında Jikle Devreye Giriyor..Gaza Geçemeye Yakın 1800 Devirlere Çıkyor..(Önceden 1100-1200 Devir di)
Tek Sefer Yükselen Hararet
Taşan Yedek Hazne
Su Eklemelerim Max 1-1,5 Su Bardağı
Gaza Normalden Biraz Daha Geç Geçmesi
Gidişinde Herhangi Bir Değişiklik Yok
Verilerim Bu Şekide Detaylı Yazmaya Çalıştım Bilmediğimden Ve Bişeyler Atlamayalım Diye..[member=66]Adem Usta[/member] nın Ve Sizlerinde Fikirlerini Alabilirmiyim..Yardımcı Olacak Arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler..