mustafayk
Kıdemli Üye
abi sen ona bakma..ayda yılda bir kullanıyor arabayı onun için onun lpg ye ihtiyacı yok..Bir daha ki muayenede söktürecem söz
lpg siz araba mi olur ya
abi sen ona bakma..ayda yılda bir kullanıyor arabayı onun için onun lpg ye ihtiyacı yok..Bir daha ki muayenede söktürecem söz
Araciniz kac model ve kac km dedir?Yeni denedim kesinlikle karma tüketimdir. Lpg ile 280 km 23 litre Lpg. 100 km / 8.3 litre ediyor.Ful şehir içi 100 km / 11-11.5 litre arası yakıyor. Benzinle en fazla 1 km sonra lpg'ye geçiyor.Bu kış mevsiminde bence çok iyi. Lpg fiyatı 2.78 tl.22.5 krş bedavadan az pahalı.Sadece uzun yol yaparsan 100 km/6.5-7.2 litrelere düşüyor.Yani 18 -20 krş gibi.hava sıcaklığı -2 ile12 derece arası değişiyor.
Arkadaşın adına cevap vereyim. 93 model 626.Araciniz kac model ve kac km dedir?
yürü abi kim tutar seni..lpg sini söktürenlere inatla lpg ile gezmeye devamGeçtiğimiz haftalarda Dündar Usta'nın patenti kendisine ait olan cihazını taktırmıştım benim Guzu'ya. (Cihazın araçtaki etkilerini ayrıca yazacağım.) Haftasonu LPG tüketimini test etme imkanım oldu. Bugün iş çıkışı aynı istasyon aynı pompadan depoyu tekrar doldurdum ve 310 km'de 22,54 lt (LPG fiyatı 2.79 TL) LPG tüketimi gördüm.
Buna göre LPG tüketimim; 7,27 lt/100 km şeklinde gerçekleşmiş.
Kuruş hesabıyla : 20 kuruş.
Benzini hesap etmiyorum, guzuya bahşiş olsun.
310 km'nin ortalama 90 km'si tek marş ve açık yolda 100-120 km hız ile gerçekleşti. 90 km'si de biraz yoğun yolda hızlanma/yavaşlamanın bol olduğu ama yine şehirdışı tüketim. Geri kalan 130 km'si şehiriçi tüketim diyebilirim.
Yok canım bizimki tamamen ekonomik.yürü abi kim tutar seni..lpg sini söktürenlere inatla lpg ile gezmeye devam
Uzun yolda ben de yakaladım ki o veriyiCan o nasıl bir icatmış, Dündar usta köşeyi döndü desene 7,27 lt LPG tüketimi mi olur
Ya ben Malatya'dan Hatay'a gelirken çok sakin ve 90-100 ü geçmeyerek yakalamıştım o veriyi, üzülme yaniGüle güle kullan kardeş. Ben bu kadar fark yapabileceğini düşünmemiştim açıkçası. Sadece LPG'de mi işe yarıyor, tam olarak nasıl / nereye takılıyor?
Ustanın "bir süre benzinde kullanacaksın" dediği o bir süre bitti anlaşılan?
O zaman bizimkiler çok yakıyor desenize?
7-8 litre şehir dışı tüketimi gayet normal kabul ediliyor hocam.Eskiden ne yaktığını bilmiyorum ki
Gocaman guzu 10 lt yakıyordu ama ben özensiz kullanıyordum.
hem de 2.0 motor.....get dalgamı geçiyorsun adamla.bir de şehir içi..Bugün şehiriçi LPG tüketim testimi bitirdim. Tam 351 km'de depoyu aynı istasyon aynı pompadan tekrar doldurdum ve 29.6 lt LPG aldı. LPG'nin litresi 2.69 TL.
Bu veriye göre şehiriçinde LPG tüketimim 8.43 lt/100 km olarak gerçekleşmiş.
Kuruş hesabıyla 22.6 kuruş. Şehiriçi tüketim için çok hoşuma gitti bu.
gayet iyi can;Bugün şehiriçi LPG tüketim testimi bitirdim. Tam 351 km'de depoyu aynı istasyon aynı pompadan tekrar doldurdum ve 29.6 lt LPG aldı. LPG'nin litresi 2.69 TL.
Bu veriye göre şehiriçinde LPG tüketimim 8.43 lt/100 km olarak gerçekleşmiş.
Kuruş hesabıyla 22.6 kuruş. Şehiriçi tüketim için çok hoşuma gitti bu.
Ben de şaşkınlıkla ve maşallah diyerek bakıyorum konuya.hem de 2.0 motor.....get dalgamı geçiyorsun adamla.bir de şehir içi..
maşallah abi güzel deger
Daha önce hiç şehiriçi hesaplama yapamamıştım ama kullanıcılar genelde 10 lt tüketimden bahsediyorlardı. Tasarruf bence de güzel oldu.gayet iyi can;
yaklaşık 1,5 lt gibi bir tasarruf var
buna bana laf çaktırma filan değil di demiİzmir-İstanbul arasında 5 kişi + full tepeleme bagaj yüküyle 380 km'de 29.56 lt LPG aldı.
Tüketim: 7.77 lt / 100 km
İstanbul tamamı şehiriçi 1-5 kişi arası karışık, bagaj boş sayılır. 320 km'de 26.40 lt LPG aldı.
Tüketim: 8.25 lt / 100 km
Dündar Usta'da taktığımız cihaz baya işe yaramış. Bit sonraki yağ değişiminde 10/40'a geçebilirim, o zaman karşılaştırmalı tüketim değeri de ortaya çıkar.
Yok estağfurullah kardeşim olur mu öyle şey.buna bana laf çaktırma filan değil di demi
2.0 motoruna kurban olayım senin
Çok iyi değerler Canİzmir-İstanbul arasında 5 kişi + full tepeleme bagaj yüküyle 380 km'de 29.56 lt LPG aldı.
Tüketim: 7.77 lt / 100 km
İstanbul tamamı şehiriçi 1-5 kişi arası karışık, bagaj boş sayılır. 320 km'de 26.40 lt LPG aldı.
Tüketim: 8.25 lt / 100 km
Dündar Usta'da taktığımız cihaz baya işe yaramış. Bit sonraki yağ değişiminde 10/40'a geçebilirim, o zaman karşılaştırmalı tüketim değeri de ortaya çıkar.