İzmir-Ankara yolculuğu;
Petrol ofisinden depo fullendi. Araçta 2 kişi var, ekstra 1 sırt çantası ve 3 tane boş çanta var ağırlık olarak. 412 km'de gaz bitti. 2 km'yi benzinden geçiş olarak düştüm. Tekrar dolumda 40 Lt aldı.
Tüketim: 100 km'de 9,7 lt.
Ortalama hız: 100-110 km.
Ekstra: Yok.
Ankara-İzmir yolculuğu;
412 km'de gaz bitince 38 km benzinle gidip Netoil'den İpragaz aldım. 40 litre. 472 km'de gaz hala bitmedi. Dolumdan sonra yol da müsait olunca ayağımı gazdan esirgemedim.
Tüketim: 100 km'de 8,7 Lt.
Ortalama hız: 130-140 km. Yol müsaitliğine göre 170-180 km ile gittim. Ankara şehiriçi en az 50-60 km yapmışımdır.
Ekstra: Netoilden aldıktan 150 km + 50/60 km sonra araç bagaj ve arka koltuk full eşya dolu şekilde dönüşe geçtim. Ağırlığı 3 ekstra kişi olarak düşünebiliriz. Öğle vakti Ankara'dan çıkış olunca hava sıcaklığı nedeniyle uzun süre klima açık şekilde gittik ve ortalama hız yine 130 km civarı olmuştur. Yer yer yol müsaitliğine göre 140-150 ile gittim. 472 km'de gaz hala bitmedi, Shell'e girdim, fulleyince 41 Lt aldı.
Dönüş şartları epey ekstrem oldu, normalde ne o hızda gidecek yollarda oluyorum ne de şartlar yük taşımayı gerektiriyor.
Özetle anlaşılıyor ki istasyon ve marka epey etken oluyor. İzmir'de de LPG aldığım yeri değiştirip denemeler yapmayı planlıyorum. İlk tercihim İpragaz olacak.