MutluTEKİR
Aktif
Valla motor son raddesindeyse kesinlikle 10-60. O 10 hafta sonra kullanım tarzında değişiklik oluyor mu? Sakin şehiriçi sürüşleri sonrası uzun yolda agresif kullanmak ya da devirli kullanmak gibi?
Valla motor son raddesindeyse kesinlikle 10-60. O 10 hafta sonra kullanım tarzında değişiklik oluyor mu? Sakin şehiriçi sürüşleri sonrası uzun yolda agresif kullanmak ya da devirli kullanmak gibi?
Ünlü düşünür Adem Usta der ki; en iyi katkı erken yağ değişimidir.
Bu konuyu daha oncede okumustum arada bir tekrar okuyorum bugunde baştan sona birdaha okudum sonra nette yağ konusunu biraz araştırdım okudum ama inanin her okudugumda kafam karışıyor. Yağ konusunda sizler kadar tecrübem ve bilgim yok ama nedense herkesin ayrı bir fikri var bu konuda. Zevkler ve renkler yada bakış açısı gibi bir konu değilki bu nasıl oluyorda farklı sonuç lar çıkıyor inanin anlamış değilim. Tamam motorun durumu, km vs. Tabiki bunlar etken unsurlar ama Doğru bir tanedir diye diye düşünüyorum. Konuya yazma nedenim ise bu hafta yağ değişimi yaptım. Aracim 93 model km 287 bin. Bu zamana kadar 10 40 kullandım. Yağ eksitmede vardı. Yaklaşık 4 aydır sanayide farklı bir ustaya gidiyorum bu yağ degisiminide ona yaptırdım. Aracın yağı herzaman 10 40 olduğu için ustada daha önceleri Mazda servisinde çalıştığı için yağ numarasini söyleme ihtiyacı duymadım. Aracı lifte kaldırdı yağı boşalttı ve 5.40 yağ koydu. Normalde 10 40 kullanıyorum dedim 5 40 dedi tam sentetik daha iyidir. Şimdi tekrar başa döndüm doğru yağ degisimimi yaptık yoksa bizim ustaninda herkes gibi farklı bir fikri olduğu icinmi 5 40 iyidir dedi. Buyur burdan yak
SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
öncelikle iyi gecelerBu konuyu daha oncede okumustum arada bir tekrar okuyorum bugunde baştan sona birdaha okudum sonra nette yağ konusunu biraz araştırdım okudum ama inanin her okudugumda kafam karışıyor. Yağ konusunda sizler kadar tecrübem ve bilgim yok ama nedense herkesin ayrı bir fikri var bu konuda. Zevkler ve renkler yada bakış açısı gibi bir konu değilki bu nasıl oluyorda farklı sonuç lar çıkıyor inanin anlamış değilim. Tamam motorun durumu, km vs. Tabiki bunlar etken unsurlar ama Doğru bir tanedir diye diye düşünüyorum. Konuya yazma nedenim ise bu hafta yağ değişimi yaptım. Aracim 93 model km 287 bin. Bu zamana kadar 10 40 kullandım. Yağ eksitmede vardı. Yaklaşık 4 aydır sanayide farklı bir ustaya gidiyorum bu yağ degisiminide ona yaptırdım. Aracın yağı herzaman 10 40 olduğu için ustada daha önceleri Mazda servisinde çalıştığı için yağ numarasini söyleme ihtiyacı duymadım. Aracı lifte kaldırdı yağı boşalttı ve 5.40 yağ koydu. Normalde 10 40 kullanıyorum dedim 5 40 dedi tam sentetik daha iyidir. Şimdi tekrar başa döndüm doğru yağ degisimimi yaptık yoksa bizim ustaninda herkes gibi farklı bir fikri olduğu icinmi 5 40 iyidir dedi. Buyur burdan yak
SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
öncelikle iyi geceler
Benim bildiğim yağ yakan arabada yağ kalinlastirilir inceltilmez 5 40 10 40 a göre daha ince bir yağ olması gerekiyor 10 40 yağı yakan motor 5 40 ı haydi haydi yakar bence yağı kalinlastirin 10 60 yapın biz 10 60 kullanıyoruz ve ilk 10 60 kullanimimiz yağı bize öneren mobil yağ markasının satış elemaniydi ve 1.değişimde ufak bir çok az bir ekslitme yapar ama 2.değişim de yağ ekslitmedigini göreceksin dedi ve dediği de oluyor suan haftada 1 gün kontrol ediyorum yağda eksilme yok bazen ufak bi eksik oluyor oda araba rampada felan oluyor o yüzden yani size tavsiyem yaginizi kalinlastirn
hmm teşekkürler 1 2 kişiden lpg diye duymuştum öyle kalmış aklımda tekrar teşekkürlerMaşallah güle güle kazasız belasız kullanın. Yalnız sübap üzerindeki kurumların LPG ile ilgisi yok. Kurum aşırı olmadıktan sonra iyidir, termal şoka engel olarak sübapların ömrünü uzatır.