- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
Bence şu aşamada lifter sesinden çok yağ eksiltmeye odaklanmalısın sesin bir zararı yok.
lifter sesi, klimayı kullandığında, motor fazla zorlandığı zaman da gelir. Benim 626 da öyleydi...Çok enteresanki bu akşam çalıştırdığımda lifter sesi yoktu yarın calistirinca olur kesin
Ses zaten önceden de vardi sese taktığımız yok zaten de hani el atmisken düzeltelim dedim ama önemli değil bi barka konumdada belirttigim gibi dün akış metreyi temizledim yarın boğaz kelebeklerini temizletecegiz yağa da bakalim artik hergün kontrol ediyoruz
vallahi yağı degistireli daha 200 km anca oldu degistikden sonra fazla biyere gidemedik arabayla yakin zamanda bj trabZon yapınca anlarız eksiltip eksiltmedigini10-60 yağ sorunu çözdü mü? Yağ eksiltme ne durumda? Lifter sesleri ne alemde? 10-60ın artısı-eksisi nedir, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
vallahi yağı degistireli daha 200 km anca oldu degistikden sonra fazla biyere gidemedik arabayla yakin zamanda bj trabZon yapınca anlarız eksiltip eksiltmedigini
Arkadaslar sonuç olarak haftasonu samsun trabzon yolculuğu yaptik avni akere maça gittik geldik toplam 450 500 km yol yaptik sanırım yağda 1 gr eksilme yok insallah böyle devam ederAllah yolunuzu açık etsin. Umarım olumlu sonuç alınır da bize de rehber olursunuz.
Kesinlikle 2000 km yi görmemiz lazım eskiden 2000 km de 1 litre yag eksiltme vardıHadi hayırlısı inşallah. Yalnız 500 km sağlıklı neticeye ulaşmamız açısından biraz az. Şöyle 1500-2000 km'deki durum daha gerçek sonucu verecektir. Siz yine gelişmelerle bizi haberdar edin lütfen.
bu konudan sonra 1 kez daha yağ değişimi yaptık malesef sebebiyse silindir kapak conta değişimi ondan dolayı değişti
ondan buyana yaklaşık 350 400 km olsu gram eksilme yok
Geçmiş olsun, inşallah uzun bir süre eksiltme yapmaz. Yağ yakan aracın yağını kalınlaştırmamak motoru öldürmektir.
Çok kompleks bir konu bu. Fikir birliği yok denecek derecede. O yüzden tekrar sormak isterim size de:
Yağı kalınlaştırmamak motoru öldürmektir cümlesini biraz daha açar mısınız? Bunun yanında yağı kalınlaştırmanın negatif etkileri yok mudur motor açısından?
Örneğin benim guzuya 3000 kusür km önce 10/40 yağ koyulmuştu. Geçen gün 0,40 litre ilave oldu. Bunun üzerine bir kaç öneri ve araştırmam doğrultusunda paraya kıyıp Motul marka %100 sentetik 10/60 yağ aldım ve perşembe günü nasipse bunu koydurmayı düşünüyorum. Ustam her ne kadar tasvip etmese de ben biraz burnumun dikine gideceğim. Ama korkmuyor da değilim.