Sağlam parça kullanıyorlar ve ancak hata ile kaza ile arıza yapıyor, yan sanayi de bu parçaların yerini tutmuyor, adamların felsefesinde tamir yok, kullan at mantığı var ve kullandıkları parçalar 10-15 yıl kullanılabiliyor...
21 yıllık guzumun marş kömürlerini değiştirdiğimizde üzerinden orijinal marş kömürleri çıktı, benim anlamam mümkün değildi, usta elektrikçim söyleyince ağzım açık kaldı...
Aşağıda yazılanlar
@alican 'ın 07 Aralık 2017 Tarihli mesajından alıntılanmıştır, konunun yukarılarında bulunması açısından alıntılanmıştır. Bir kez daha teşekkürler...
Aşağıda yazılanları Bizzat kendim tarafından test edilmiş ve sorunları çözmüş biri olarak sizlere yardım etmek istiyorum.Arkadaşlar, rölanti sorunu olanlar.Yazacaklarıma dikkat edin.Rölanti dalgalanması demek birşeylerin yolunda gitmemesi demektir.Her marka araçlarda vardır.
Öyle ise yapılacaklar:
1-Arabanın hava hortumlarını kontrol edin.Kesinlikle kırık kaçak olmamalı.
2-Müşürler kolay kolay bozulmaz hemen müşürlere sarılmayın..Bu araçlarda kırank kasnağı çiftlidir,dönme yapabilir,dönme yaparsa kesinlikle rölanti tutmaz ve araç çekmez, ustaya gösterin ve emin olun.
3-Sistemdeki suyun havasını çok iyi alın.
4-Hava akış metresinin fişini çekip takarak tepki vermesini sağlayın,eğer tepki vermiyorsa yenilenmelidir.
5-Boğaz kelebeği temizlenirken kesinlikle yağlı sprey kullanmayın.Yağlı sprey yağ bırakarak aracın yaklaşık 1 ay dalgalanmasına sebep olmaktadır.
6-Boğaz kelebeğinin üzerinde ki su hortumularını çıkararak içinde tıkanıklık varmı kontrol edin.Su rahat şekilde kelebeğin içinden akış yapabilmelidir.
7-Avans ayarının düzgün olduğundan emin olun.
8-Üst kapak contanızın yanık olmadığından emin olun.
9-Eğer benzinde çalışmıyor ise:Arka koltuğun altında benzin ve tüpü ayıran bir röle vardır.Bu röle bozuksa Araç tüpte çalışır benzinde kesinlikle çalışmaz. Bu röle benzinden tüpe geçince benzin pompasının durmasını sağlar ve pompanız yanmaz.Bu röle çok çabuk bozuluyor.Malum piyasada kaliteli parça yok.Eğer bu röle çaışmazsa araç benzinde çok zor çalışır veya çalışmaz.Bir ihtimal benzin deposunda ki pompanın bobinine bakılıp değişmelidir.
10-Boğaz kelebeğiminin üzerindeki fişler kesinlikle takılı olmalıdır.Boğaz kelebeğinin üstündeki ayar vidası kesinlikle kapalı konumda olmalıdır.Sağ yöne sıkılmalıdır. Ancak boğaz kelebeğindeki açılıp kapanan klepede aşınma varsa bu vida kullanılmalıdır.Aksi takdirde rölanti hep yüksek kalacaktır.
11-Eğer sübaplarda aşırı bozukluk varsa dalgalanma minik minik devam edecektir.
12.Gaz kelebeğinin gaz telinin takıldığı bölümün önünde tek kablolu genelde siyah olan bir kablo ve fişi vardır.O kablonun tam takıldığı parçanın arkasında küçük bir parça vardırç.Siz gazı bıraktığınızda kapanan kelebeğe pozisyon verir ve beyin algılayarak rölantiyi ayarlar.O Parça yerinde ayarlı olmalıdır.
13-Vestanhause kontrol edilmelidir. Hava kaçağı olmamalıdır.
Bunlara adam akıllı bakan bir usta sorunu çok kolay ve maliyeti çok düşük şekilde çözecektir.
14-Egzoz sisteminin sağlam olduğundan emin olun.
Bunların haricinde çalışmama.rölanti dalgalanmasi,klima açınca rölanti düşmesi vs vs gibi sorunların olması imkansız gibi bir şeydir.
Umarım faydası dokunur.Teşekkürler.
31.01.2018 tarihinde eklenen video.