Mazda kendini bi kez daha ıspatladı. Bugün öğlen sorunu çözdük.
Sorun bemim göstergedeimiş. Ne tesadüfki sonradan aldığım çıkma göstergede de aynı sıkıntı varmış.
Elektirikci baktı, ölçtü, biçti sorun bulamadı. Elinde birçok faklı aracın göstergesi vardı, 626 ya ait olanda varmış. Elindeki komple göstergeyi taktık, hararet dahil herşey normal çalıştı. Ben kurcalarken bişeyleri düzeltti sandım, hemen onunkini söküp bendekileri taktım eski sorun devam etti.
Anladıkki bendeki göstergeler sorunlu. Tamir olurdu büyük ihtimal ama benim canım çok sıkılmıştı. Uğrasmak istemedim. Elindeki göstergeyi komple satın alacaktım ama çok para isteyince sadece hararet ve benzin kısmını aldım 100 liraya
benim bozuk olanıda ona verdim. Aslında 100 etmezdi ama düştük bi kere kucağına bunu oda taa başından anladı zaten pazarlık falan yaptırmadı. Allah bu tür fırsatçıların eline düşürmesin araç sahiplerini.
Birde elemanı hic gözüm tutmadı. Çakal, cin bakışlı bir tipti. Ben oradayken taksi çıkması sarı renkli bir Linea geldi. Çırağı ile konuşurken kulak misafiri oldum. Km ile ilgili konuşunca biraz dinledim "en son şu kadar düş"er falan dedi çırak, sonra laptopa benzeyen bisey getirip direksiyonun altına bağladı. Yanlarına gitmedim ama %99.99 km yi düşürdüler.
Bu işletmeyi ve araç sahibini şikayet edebilirmiyiz acaba. Aracın plakası 06 DN 7891 di. İşyeri adını unuttum ama gerekirse dükkanın önünden geçer bilgilerini alırım.
Bunlarda satbil ibreler
Birde çıkma aldığım gösterge çok temiz pırıl pırıl diye yeni aldığım hararet ve benzin kısmını buna taktım. Benim eski km'm 216.650 idi. Bu 166.150.
Km kısmını söktüm sayaca ulaştım ama bir türlü yukarı cekemedim, sonra biyerlerini kırarım belki diye bıraktım topladım. Böyle kullancam ama muayenede sorun olurmu bilmiyorum. Birde olurda guzuyu satacak olursam eski göstergeyide alacak kişiyi gösteririm bak km bundan dolayı düşük diye....