emytoget
emytoget
Olabilir
C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyi akşamlar arkadaşlar bayağıdır bu sorun var ama ben konusunu açmamışım şimdi aklıma geldi aracımda gazdan ayağmı kaldırınca debriyajda bir silkeleme oluyo motor kulağıda olabilir mi
Hava filtresi temizliği/değişimiBu konuyla ilgili forumdaki yorumları okudum ama net bir sonuç yok sorun şu1.2.3. Viteste gazdan ayağımı çekince yıgılma ve sarsıntı var rölantide bazen sabit 9da bazen 1 üstü oluyor bazende 9la 1 arası oynuyor.başına böyle bir durum gelen varsa ve sonuca ulaşmışsa yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkürler
Sorunu hallettinmi hocamÖzellikle 2.viteste belkide sadece 2 viteste gazdan ayağımı çekince (başlıkta silkeme dedim ama) bi kerkinme oluyo, benzinde yapıyomu denemedim
Sattığım 97de de böyle bir sorun vardı. Biraz uğraştım sorunu çözmek için ama sonra farklı sebeplerden dolayı aracı satma kararı aldım. Özellikle 1 ve 2. Vitesde gazdan ayağınızı çekince ileri geri çalkalama yapıyor, gaza dokununca toparlayana kadarda aynı durum oluyordu. Sanırım bahsettiğiniz sorun budur. Bu sorunun çözümü için üst kulağı değiştirdim, bujileri değiştirdim, tırnak aralıkları ile oynadım, avans ve rölanti ayarı ile kısmen iyileşme olsa da sorun devam etti. Arabayı ilk aldığım zamanlar böyle bir sorun yoktu, boğaz kelebeğini temizledikten sonra bu sorunun başladığını hatırlıyorum. Boğaz kelebeği konumu ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bilemiyorum belki gaz pedalı teli uzama yaptı yada telin geçtiği yataklar aşındı. Sonra bir süre gaz kelebeğindeki aşağıda görülen soketi çıkarıp kullandım. Durum biraz düzeldi, bu yığılma daha yumuşak bir hâl aldı, çünkü soketi çıkarında araç default ayarlarda çalışıyormuş. Fakat sonuca ulaşamadım.
Ekli dosyayı görüntüle 52535
Sattığım 97de de böyle bir sorun vardı. Biraz uğraştım sorunu çözmek için ama sonra farklı sebeplerden dolayı aracı satma kararı aldım. Özellikle 1 ve 2. Vitesde gazdan ayağınızı çekince ileri geri çalkalama yapıyor, gaza dokununca toparlayana kadarda aynı durum oluyordu. Sanırım bahsettiğiniz sorun budur. Bu sorunun çözümü için üst kulağı değiştirdim, bujileri değiştirdim, tırnak aralıkları ile oynadım, avans ve rölanti ayarı ile kısmen iyileşme olsa da sorun devam etti. Arabayı ilk aldığım zamanlar böyle bir sorun yoktu, boğaz kelebeğini temizledikten sonra bu sorunun başladığını hatırlıyorum. Boğaz kelebeği konumu ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bilemiyorum belki gaz pedalı teli uzama yaptı yada telin geçtiği yataklar aşındı. Sonra bir süre gaz kelebeğindeki aşağıda görülen soketi çıkarıp kullandım. Durum biraz düzeldi, bu yığılma daha yumuşak bir hâl aldı, çünkü soketi çıkarında araç default ayarlarda çalışıyormuş. Fakat sonuca ulaşamadım.
Ekli dosyayı görüntüle 52535
Hava akismetre olabilir mi ?yok mu bir çözüm aynısı bende var
Konu içerisinde yazılan çözüm önerilerini denemeni tavsiye etmekten başka bir şey gelmiyor aklıma.yok mu bir çözüm aynısı bende var
kimisi distributor değiştirmekle bulmuş çözümü.. ne bilim canım sıkılmaya başladı