İnce ve çok kollu olan diyorum. Ama kolların uçlarında çıkıntı olduğu için kaldırım gibi yüksek yerlere vurma ihtimali yüksek.
Lastik için acele etmeyin, ikinci el jant lastik takımıyla takasta olabilir.
Dolap önemli de o fiyat dolap için çok fazla bence. 3400 TL ile üçünü aradan rahatlıkla çıkarabilirdin.
O lastiklerle trafiğe çıkmak sakıncalı. Bi dolap parası daha çıkmasın maazallah. Allah korusun.
Konfor biraz düşer, direksiyon biraz daha ağırlaşır. 15 iyidir derim.
Yol tutuş artar tabi ama konfor buna zıt orantılı olarak azalır, lastik jant ebatı büyüdükçe haliyle yanağın tabana olan kesiti inceldiginden daha iyi yol tutuş sağlarken konfordan haliyle ödün vermiş oluruz. Davlumbazlara sürtme yapıp yapmadığı kontrol edilerek anca bakılır, dikkat etmek lazımBen 16 olursa yol tutuşu falan daha çok olacağından konfor da artar diye düşünmüştüm ! Peki 16 jant tam sağ veya sol yaptığımızda yada bir kasise girdiğimizde teker davlumbazlara sürter mi ? Bana da 15 jant daha mantıklı geliyor aslında.Ama neden 16 aldığımda konfor düşer açıklarsanız öğrenmiş olurum.Direksiyon sertleşmesini tahmin edebiliyorum.Büyük ebat daha ağır ve geniş olduğundan daha zor çevirilir diye bir tahminde bulunayim ?
Genel anlamda konuşuyoruz bunları, bir sürü faktör var birbirini etkileyen.Eğer elinde 205/50/16 varsa onu alırım.Ama yoksa 205/55/16 almak pek mantıklı durmuyor.Bayağı sapma var.O zaman standart 15 ebatlarına bakarım mecburen.Görüntü kadar konfor ve bozuk yollarda kullanım da önemli.Bu ortada yazan 50-55 et kalınlığı inceldikçe tek olumsuz taraf konfor mu oluyor ?
Başlı başına bir konu başlığı bu abi, aracın üretim aşamasında yürüyen aksamı en uygun ve güvenli şekilde hareket etmesi için ilgili mühendisler uygun ölçüleri kullanıp üretime geçiriyorlar. O bakımdan yapılan uygunsuz her değişiklik konfor ve güvenlik açığı oluşturur, yürüyen aksamın bütün halinde uyumlu çalışmasının dışına çıkmış oluyoruz, Allah korusun yüksek hızlara ulaşıp sert frenler yapmamız gerekip, süratli şekilde seyir ettiğimiz olup, tahmin ettiğimizden daha keskin bir viraja girmiş olabiliriz, her şeyi düşünmek lazımO zaman şöyle diyeyim.Bu %3 sapmadan fazlası neden tavsiye edilmiyor ? Mesela %5-6 olsa ne olur ? Ne gibi sıkıntılar veya riskler oluşur ?