Güle güle kullan Hamdi, Nokian pişman etmez
Eğer Kumho'nun bahsettiğiniz serisi özel bir seri değilse, Nokian'ı görünce yumuşak lastik adına diğer bildiklerinizi unutabilirsiniz bence. Kumho normalde çok yumuşak bir lastik değildir.Uzun araştırmalarım sonucu ben Kumho Ecowings aldım, yaklaşık 1.5 yıl oldu. Tek kelimeyle mükemmel en azından bana göre öyle. Müthiş yumuşak hamuru var elinizle test ederseniz hak vereceksiniz. Üzerinde 195 65 15 vardı söktüm 195 60 15 (H serisi) taktım ve yola çıktım 185 km ye kadar çıktım sonuç harika. Fiyat 4 tanesi 540 TL idi. Üzerine 25000 km yaptım şu anda hala lastik özelliğini korumakta. Kesinlikle öneririm. Bakmaya para almıyorlar. Bir bakın derim.
Eğer Kumho'nun bahsettiğiniz serisi özel bir seri değilse, Nokian'ı görünce yumuşak lastik adına diğer bildiklerinizi unutabilirsiniz bence. Kumho normalde çok yumuşak bir lastik değildir.
Selçuk hocam şuan ki jantlarınız 15" ise eğer, 16" e geçiş yapmak istediğinizde lastik + jant masrafı olacak, 15" ten devam edersek sadece lastik masrafı olacak. 205/55/16 olunca görsel olarak daha güzel olacak, yol tutuş artacak, yakıt çok az artacak, konfor bir tık azalacak. Maddi imkanlarım izin verseydi ben 16" derdim direk.Genel olarak GF kasanın muhabbetleri de bu konu başlığında yapıldığı için buradan devam edeyim.
Yaz başında veya biraz daha sabredip sonunda lastikleri değiştirme planım var, lastikler kabak değil ancak 2014 üretimi Goodyear. Yılların vermiş olduğu sertlik şüpheye sebep oluyor.
Lastik değiştireceğim ancak ebat konusunda karar veremedim. 99 GF'de orj ebat 195/60 R15, benim araçtaki lastik 195/65 R15; jant ise 16 inç. Ortaya karışık bir durum var
Mevcut lastiğin 65 yanak yüzdesinden pek memnun değilim, çok salınım yapıyor. Durduğu yerde elimle aracı çok rahat sallayabiliyorum. Araç dolu iken zıplama olunca arka teker davlumbaza da sürtüyor. Aracın yerden mesafesi de fazla bu haliyle, arkadaşta Scenic var onun altını sürtüğü patika yolda ben rahat rahat gidiyorum. Bu noktada kullanımı kolay ancak aracı patikada kullanmadığım için asfaltta ve hususen yüksek hızlarda stabilite için yanağı küçültmeyi düşünüyorum.
Karar veremediğim nokta ise orijinalden pek sapmadan 195/60 R15 ile yanak düşürüp devam mı edeyim yoksa üstündeki 16'lık janta uygun bir kombin ile hem görsellik katıp hem de piyasada bol adette bulunabilirliği olan 205/55 R16'ya mı terfi edeyim..?
Sapma oranlarına bakınca 195/60 R15 yapınca - 3.17 oluyorken 205/55 R16 ile - 0.41 oluyor.
Akıl ve mantık 205/55 R16'ya yönlendiriyor da, işin ustalarına sormak istedim, var mı atladığım bir nokta..
Edit:
YaHu cahilliğimi mazur görün, mesajı yazana kadar jant ebatından farklı lastik takılmaması gibi bir durum aklıma gelmemişti, yüzdesel hesaba bakıp 3'ü aşmıyorsak sorun görmüyor idim. Az önce konuyla alakalı sörflerken jant ölçüsüne uygun olmayan lastiğin mümkün olmadığıyla alakalı yazılar gördüm. Ee benim aracın bu ölçüleri ile yıllardır Allaha emanet mi gidiyormuşum?
Abi jantlar zaten 16". Görsellik+güvenlik gibi sebeple 205/55 düşünüyorum ben de ancak son yazdığım edit kısmıyla alakalı aklım karıştı.Selçuk hocam şuan ki jantlarınız 15" ise eğer, 16" e geçiş yapmak istediğinizde lastik + jant masrafı olacak, 15" ten devam edersek sadece lastik masrafı olacak. 205/55/16 olunca görsel olarak daha güzel olacak, yol tutuş artacak, yakıt çok az artacak, konfor bir tık azalacak. Maddi imkanlarım izin verseydi ben 16" derdim direk.
Hocam büyük ihtimalle ben de 205/55 R16 yapacağım. Jantın 16" olmasından dolayı şu anki lastik&jant takımıyla da estetik duruyor ancak yanak küçülünce daha çok göze hitap edecek.@universitely76 Selçuk Hocam, 16inç jant görsel olarak çok daha doyurucu oluyor. Birkaç 626'da canlı olarak görme imkanım oldu.
Selçuk hocam öyle bir şey mümkün değil ki jant ve lastik inç değerleri değişmez aynı olmak zorunda, yanak ve taban değişir anca.Abi jantlar zaten 16". Görsellik+güvenlik gibi sebeple 205/55 düşünüyorum ben de ancak son yazdığım edit kısmıyla alakalı aklım karıştı.
Jant 16" iken lastik 15". Bu duruma mümkün değil diyenler var nette ancak benim araç yıllardır böyle. Ölmediğimiz bir mucize mi..
Hocam büyük ihtimalle ben de 205/55 R16 yapacağım. Jantın 16" olmasından dolayı şu anki lastik&jant takımıyla da estetik duruyor ancak yanak küçülünce daha çok göze hitap edecek.
Biraz konfor azalıp yakıt artacak ama pek dişe dokunacak kadar değişim tahmin etmiyorum.
Hesap doğru kağıt üzerinde, şurada 195/65 15 mi yazıyor 16 ?Bu işte bir gariplik olduğu kesin de dur bakalım nereden çıkacak
Jantın inç hesabını jantın çapını 2.54 bölerek buluyorum, bu hesapta olabilir mi bir yanlışlık..
Ekli dosyayı görüntüle 30491
Bir gariplik var gibi ama senin jantlar 15 o zaman, 16" janta 15'' lastik tam oturmaz şimdiye kadar çoktan problem yaşardın yoksaÇok ince yakalamışsın abi, 195/65 R15 yazıyor.