Gaza basınca biyere kadar gaz yememe potansiyometri kaynaklı olur. Kısaca tps. Ama sorun tps demek zor. Akışmetreden sonra yanma odasına kadar herhangi biryerden hava alma varsa bu tps bozuk gibi hareket ettirebilir. Size söyle söyleyim bu konu çok detaylı bir konu uzaktan kim ne dese boş. Fren sistemindeki westanaus monifolttan aldığı emiş ile fren fedalının yumuşak olmasını sağlıyor. Westanausun delinmesi bile monifoldun dıştan hava çekmesine sebep verir ve tüm hava emiş düzenini bozabilir. Bu örnekleri vermemin sebebi titiz bir usta incelemeli belki çok basit bir hava almadan kaynaklı bile olabilir. Ben daha 3 hafta önce bu gibi sorunu olan bir arkadaşımın aracına baktım lpg enjektörlerinin monifolda giren yerindeki metal yerinden oynamış bu da tüm emiş düzenini benzinde giderken bile bozuyordu.
Bunu nasıl tespit ettiğimi de anlatayım aldım elime 1,5 lt lik pet şişeyi. İnce çivi ile kapağını deldim. Yavaş yavaş gözlem yapa yapa akış metrden sonra hava alma sistemine sıka sıka gittim. Tam artık bulamadım sona yaklaştım derken pıt araba tekledi ve stop etti. Sonra biraz marşla çalıştırdım. Tekrar stop ettiği andaki yere suyu sıkmaya başladım pıt yine stop. Bi baktımki lpg hortumlarından 2 tanesinin dibinden suyu içine alıyor. Sonra hızlı yapıştırıcıyla o yerleri yapıştırdım. Hava ve kelebek dip ayarı yaptım araba adam oldu. Ne kadar basit yer ama gözle bakınca görmedim. 2 saat uğraştan sonra su fikrini düşündüm.
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Verdigin bilgiler için tesekkur ederim gayet güzel anlatmissin. Gecen gun sifir egsoz aldim taktim arabaya manifoldun basladiig yerde bi kac delik varmis onlari kapattirdim biraz fark etti araba en azindan stop etmiyor gaz yemesi de guzellesti ama tum bunlar rolanti motorunun fisi çekili iken gecerli. Son olarak gaz halatindan bi ayar verdirdim araba su an 1.5 devirde calisiyor sadece biraz da kendini gec topluyor. Klimayi acinca stop etme durumi halen devam ediyor
Usta motor beynı klimayi acinca rolanti motoruna komut gelmediginden bahsediyor ama bu nasil mumkun olabilir kontrol lambasi ile baktigimizda surekli olarak rolanti motoruna elektrik geliyor klimayi acinca ayri bi elektrik mi veriyo anlamis degilim o yuzden o ustanin bu sekilde sorun var demesinden supheliyim acikcasi. Ayni usta simdi de gaz kelebek ve rolanti motoru arizali diyor arabanin hava alan bi yeri yok su an sizce bu sorunu nasil cozebilitiz bi araba klimayi acinca neden stop eder klima tertibati sorunsuz iken?
Motor beynı klimayi acinca ayri bi komut mu verio rolanti motoruna?
Rolanti motorunun veya gaz kelebeginin arizali oldugu nasil anlasilir?
Sorunlarimdan yukarda bahsetmistim bu bilgiler dogrultusunda sorun ne olabilir