İşlerin yoğunluğundan arabayı göremiyorum en kısa zamanda çeker koyarım buraya.var @Oğuzhan olmazmı, sanayiye gidecem zamanım olmuyo yanlış boruyu da sökmek istemedim (porçöz uygulaması yapacam)
Geçmiş olsun bence ilk önce lpg sistemine göz attırın2 defa 1 sene aralıklarla basınçlı su işlemi uygulatmama rağmen tıkanıklığı maalesef açamadık. Şu sıra iyice tıkandı. Özellikle gaza basmadığım dur kalk trafikte çok sık fan açmaya ve soğuk üfleyeme başladı. Gögüsü maalesef istemeyerek sökmem gerekecek. Sorum şu yönede olacak;
Kalorifer radyotörünü parçacılarda sordum fiyatı 300 TL den aşağı yok. Bu bölüm için çıkma parça da kullanmak istemiyorum. Sıfırını aliexpress'te 185 TL ye buldum. ( US $27.0 |Tahmini Teslimat Zamanı ) VOUVOU markasını seviyorum. Daha önce birkaç parça siparişim oldu İstanbul'da satılan çoğu mudail parçadan kaliteli buldum.
Daha önce kalorifer peteği şişleten oldu mu acaba? Sıfır parçayı takmak mı yoksa kaloriferi şişletmek mi daha mantıklı olacaktır?
Geçmiş olsun bence ilk önce lpg sistemine göz attırın
- regülatörü yanlış yere koyma
- borularını ısıtmayı düşünmeden regülatörün yerini belirleme gibi faktörler ısıtmayı etkiliyor.
Hocam ben şirket aracım olan Ford fiesta ve kendi aracım Mazda Astina'nın kalorifer ısıtmama sorununa şöyle bir çare bulmuştum.Kalorifer radyatörüne giriş kısmından hortumları söktüm tabi sökerken orjinalde olan plastik hızlı ulamalar elimde kaldı.Kalorifer giriş ve çıkış borularına 1,5 metrelik hortumlar taktım çıkış borusundan por-çöz marka kireç ve pas çözücü döküp yarım saat bekledim.Yarım saat sonra çıkış hortumundan üfleyerek kaloriferdeki ucunu yere bıraktığım girişe bağladığım hortumdan tahliye ettim.Bu işlemi defalarca tekrarladım yaklaşık 3 şişe por çöz harcadım.Sonunda 4. kademede ellerimi yakan bir kalorifere kavuşmuş oldum.Bir yıl böyle sorunsuz kullandım.Fakat daha sonra araca antifiriz koyunca antifiriz motor ve radyatördeki tortuları tekrar kalorifer peteğine doldurmuş geçen hafta söktüm yine hortumları ve çıkış yerinden üflediğimde paslı su akınca yine hafif bir por-çöz operasyanu yaptım ve orta tazikteki çeşme hortumuyla giriş ve çıkış taraflarına su vererek iyice temizledim.Şimdi süper bir ısıtma var çok şükür.Her iki aracında kaloriferi sorunsuz. Bu işlem kalorifer peteğini patlatır mı derseniz o da bir ihtimaldi ama ben bunu göze almıştım zaten ısıtmayan petek elinde sonunda ya değişecekti.Olur da delinirse hortumu geçici olarak tıkarım dedim ama çok şükür 2 araçta da sorun çıkmadı.Voovu markası Mazda için güzel ve kaliteli ürünler satıyor benim de sepetimde baya bir ürün var o fimaya ait ama henüz sipariş vermedim.
185 TL için şişletmeye değmez zaten malzeme yorgun delinme, yeniden tıkanma ihtimali var.
Ayrıca soğutma suyu radyatörü şişleniyor ama kalorifer peteğine aynı uygulama yapılıyor mu ben hiç duymadım
Bunu nasıl tarif ederim bilemedim...Kalorifer giriş ve çıkış hortumlarını tespit edemedim. Nasıl tespit edebilirim?