- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
Geçenlerde sağlam yağmur yağmıştı. Aracı aldığımdan beri ilk kez bu kadar çok yağmur yağdı. Aracımın camları sürekli buhar oluyordu bir türlü anlam verememiştim taki sağ arka koltuğun paspasının ıslandığını görene kadar. Meğerse arka stopların altında kaportanın birleştiği noktalarda açıklık varmış. Eski sahibinde arkadan hafif kazası sırasında oluşmuş kaportacı düzeltmiş fakat birleşim noktalarına terason denen zımbırtıyı sıkmamış. Bagaj döşemesini kaldırdığımda yedek lastiğin yüzdüğünü gördüm şok oldum hemen açtım tahliyeleri. Bagajda kalsa iyi sağ arka koltuğun altından ön yolcu koltuğunun altına kadar ilerlemişti su. Tabi taban döşemesinin altı lastik türevi bir madde olduğu için suyu kolay kolay yukarı vermiyor göremiyrosunuz. Yapılacak tek şey vardı aracın içini komple soymak. Hazır soymuşken tabana komple yalıtım yapayım dedim. Döşemeyi attım eve 1 haftada anca kurudu. O esnada ben malzemeleri tedarik ettim ve yalıtım işine giriştim. Yapmayı düşünenlerin sorularını cevaplamaya çalışırım.
Kulladığım malzemeler:
-Bitüself yalıtım malzemesi
-Sıcak hava tabancası
-Makas maket bıçağı vs
Suyun girdiği nokta güzelce kurutuldu terason çekildi. Çekilmiş halinin resmi yok slikona benzeyen bir malzeme. Bagaj içlerinde birleşim noktalarında görmüşsünüzdür.
Bitmiş hali. Sabah başladığım işi akşama anca bitidim sandığımdan uzun sürdü. Yaklaşık 10 saat kadar. İnce ayrıntı fazla olduğu için epey zahmetli bir iş. 2-3 günde yapılsa olur. Benim yer imkanım ve zamanım olmadığı için biraz kastım. Bunun üzerine ses yalıtım süngeri çekenlerde var fakat benim aracımın tabanındaki keçeler yeterince kalın olduğu için döşemeyi şişirmek istemedim. Henüz bitmiş sayılmaz sırada bagaj, bagaj plastiklerinin arkasına ses yalıtım süngeri, kapı içlerinin arkasına ses yalıtım süngeri ve kapı içlerine bitüself uygulamayı düşünüyorum gelişmeleri buradan paylaşacağım. Şimdiden döşeme yollardaki sesi kesitğini söyleyebilirim.
Biraz vakit buldum kapı içlerinin yalıtımını bitirdim. Kapı içlerini bitüself ile kapladım. Döşeme içlerini ses kesici sünger ile kapladım. Kapıların kapanma sesi toklaştı. Bozuk yollardaki ufak tefek tıkırtılardan eser yok. Müzik kalitesi inanılmaz arttı. Öyleki amfi bass olmayan araç gümbür gümbür çalıyor tam istediğim gibi.
Kapıların içlerindeki çelik barların üstüne ve altına uyguladım. Her yeri komple kaplayanlar da var. Ben gerek duymadım bu şekli ile fazlası ile iş gördü.
Kapı içlerini açmışken kilitleri de elden geçirdim. Temizlenip yağlandılar.
Bagaj içi:
Kulladığım malzemeler:
-Bitüself yalıtım malzemesi
-Sıcak hava tabancası
-Makas maket bıçağı vs
Suyun girdiği nokta güzelce kurutuldu terason çekildi. Çekilmiş halinin resmi yok slikona benzeyen bir malzeme. Bagaj içlerinde birleşim noktalarında görmüşsünüzdür.
Bitmiş hali. Sabah başladığım işi akşama anca bitidim sandığımdan uzun sürdü. Yaklaşık 10 saat kadar. İnce ayrıntı fazla olduğu için epey zahmetli bir iş. 2-3 günde yapılsa olur. Benim yer imkanım ve zamanım olmadığı için biraz kastım. Bunun üzerine ses yalıtım süngeri çekenlerde var fakat benim aracımın tabanındaki keçeler yeterince kalın olduğu için döşemeyi şişirmek istemedim. Henüz bitmiş sayılmaz sırada bagaj, bagaj plastiklerinin arkasına ses yalıtım süngeri, kapı içlerinin arkasına ses yalıtım süngeri ve kapı içlerine bitüself uygulamayı düşünüyorum gelişmeleri buradan paylaşacağım. Şimdiden döşeme yollardaki sesi kesitğini söyleyebilirim.
Biraz vakit buldum kapı içlerinin yalıtımını bitirdim. Kapı içlerini bitüself ile kapladım. Döşeme içlerini ses kesici sünger ile kapladım. Kapıların kapanma sesi toklaştı. Bozuk yollardaki ufak tefek tıkırtılardan eser yok. Müzik kalitesi inanılmaz arttı. Öyleki amfi bass olmayan araç gümbür gümbür çalıyor tam istediğim gibi.
Kapıların içlerindeki çelik barların üstüne ve altına uyguladım. Her yeri komple kaplayanlar da var. Ben gerek duymadım bu şekli ile fazlası ile iş gördü.
Kapı içlerini açmışken kilitleri de elden geçirdim. Temizlenip yağlandılar.
Bagaj içi:
Son düzenleme: