- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
Bu modelin yakıt tüketim değerlerini bu konu altında paylaşabiliriz.
Lpg filtresini Atiker bayisinde değiştirdiğim esnada sordum bozulana kadar kullanılır belli bir km periyodu yok demişlerdi...
Aynen öyle abi. Sıralı sistem olmayanlarda filtre olmadığı için 50 binde bir beyin değiştirmek çok koymaz diye düşünüyorum. İçerisindeki kauçuk diyafram zamanla özelliğini yitiriyor.Hakan ikisi farklı şeyler, birisi sıralı sistemlerde (senin sorduğun) filtre yani lpg'nin filtresidir, diğeri de (Gürhan'ın değiştirdiği) karbüratörlü sistemde bulunan lpg regülatörü/beyni olarak adlandırılan lpg ve sıcak suyun buluştuğu zımbırtı...
Anlaşıldı merkezHakan ikisi farklı şeyler, birisi sıralı sistemlerde (senin sorduğun) filtre yani lpg'nin filtresidir, diğeri de (Gürhan'ın değiştirdiği) karbüratörlü sistemde bulunan lpg regülatörü/beyni olarak adlandırılan lpg ve sıcak suyun buluştuğu zımbırtı...
Bendeki kullanım kitapçığında yazmıyor, lakin bir sitede okumuştum bir ara, 7-8 ltr şehir dışı, 11-12 ltr şehir içi yazıyordu o yıllarda sanırım böle 5,3 ltr tarzında küsüratlı ifadeler yokmuş, bir tüketim aralığı belirliyolarmış , öle ifade ediyolarmış gibi geldi bana , yani baktığım sitede öle yazıyordu yakıt aralıkları, genede tam emin değilim hala, bilgi direk mazda kaynaklı değildi, alıntıydı. Şimdi aklıma düşürdün iyi bir araştırma yapmak gerek aslında.50 binde bir değiştirmekte fayda var bence.
Ayrıca Gürhan abi senin aracının fabrika yakıt değerlerini biliyor musun? Elinde kaynak varmı? manuel ve otomatik şeklinde?
Büyük motor, uzun yolda her zaman küçük motora göre daha az yakar100 km de uzun yolda 13 lt lpg yakıyorum. Yüksek hızlarda kullanıyorum ama bu tüketim bana göre fazla. Çünkü 98 model 626 100 km de 10 lt lpg tüketiyordu.
Ruhsatta yazana bakmayın çoğunda yanlış yazıyor o modellerde. 1.6 aracınıziyi akşamlar arkadaşlar . bu hafta amasya trabzon gittim geldim aşağı yukarı 1000 km yaptım. 130 tl lik gaz aldım ve çok mutlu oldum. debriyaj baskı balatayı değiştirmeden önce 1 litre gaz ile 11.5 km gidiyordum şimdi 13,5 - 14 km gidiyor . bu kadar düşük yakacağı aklıma bile gelmezdi. ruhsatta 1498 motor hacmi gözüküyor.bunlar 1600 motor değillermi yoksa 1500 leride varmı böyle . teşekkürler