- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
Banada lastik kaynaklı sorun gibi geldi.
Siz Lastik ve öndüzenden başka birde Porya Rulmanlarına baktırın.
Bende sadece ses yapar diye biliyorum...Porya rulmanları ses haricinde yolda gezinmeye mi sebep olur? Nasıl oluyor?
Porya rulmanları ses haricinde yolda gezinmeye mi sebep olur? Nasıl oluyor?
130 km hız yüksek bir hız olabilir fakat bu hızda birşey olmuyorsa 160-170 de olmaz demek hatalı. Olası bir balanssızlıkta titreşim açısal hızın karesi ile artar. Aerodinamik Direnç kuvveti de hızın karesi ile artar.
34 psi iyi, ama yine aynı şekilde gezinme var mı diye 36-37 psi dener misiniz? Sürdüğünüz yolun durumu nasıl? Lastiklerin aşınması nasıl buna bakılmalı.
Benim 2. Nesilde de 33-35 psi larda ufak direksiyon hareketlerinde yatma ya da gezinme denebilecek bir hareket hissediliyor sadece ama gerçekte öyle olmuyor araç toparlıyor kendşsini.
130 km/h zaten yüksek bir sürat. Bu hıza kadar bir problem yok diyorsanız, çok fazla mekanik bir problem olacağını sanmıyorum. Modern araçların klasik hidrolik direksiyonları elektrikliye döndü emisyon kaygılarıyla. Mazda, BMW gibi markalar direksiyon hassasiyeti ve netliği konusunda iddialılar. Yani direksiyonların daha sportif hissiyat sunması için orta nokta boşluğu diğerlerinden biraz daha az. Eğer değişken oranlı direksiyon koymazsanız bu ayar düşük süratlerde ve virajlarda aracı çok keyifli hale getirirken, yüksek süratlerde ise biraz sinirli yapabiliyor. Yani bir otomobili sürerken sürücü sürekli olarak direksiyon düzeltme komutları verir. Bunun sebebi yolun çok küçük de olsa virajları ve eğimindeki değişimleri dengelemektir. Yüksek süratlerde direksiyonlar bu küçük konutlara düşük süratlerden daha radikal tepkiler verebilir. Bu da gezinme olarak algılanabilir.
Ayrıca lastik yanakları daraldıkça ve sertleştikçe (RFT veya XL, RF) lastiklerde yol kusuru takip etme isteği artar. Bizim gibi yol kapasitesini aşan vasıtaların en kaliteli otobanlarımızın zeminini bile bozduğu ülkelerde iz takip sorunu daha büyük.
Sanırım aracınız 18 jantlı, değil mi?
Bir başka konu da şudur ki pek bahsedilmez genelde; Otomobiller son dönemde emisyonları düşürmek için bazı konularda taviz verebiliyor. Aracın yüksek süratlerde yola daha iyi oturması ve altına giren havanın kaldırma kuvvetinin azaltılması, belli noktalarda ise aşağı basma kuvvetinin arttırılması ile mümkün. Ama bu sefer de aracın sürtünme katsayısı ve bağlı olarak ta tüketimi artıyor.
Yetkili serviste her türlü incelemeyi yaptırın. Ayar kontrollerini, usta kontrollerini yaptırın. Öncelikle içiniz rahat etsin. Aracınızda herhangi bir hata bulunmazsa eğer, bu şekliyle kabul edip, etmediğinize karar verin. Edemiyorsanız dediğiniz gibi satıp, başka bir model alın. Ama bence hiç bir modelle de o hızlarda seyretmeyin.
130 km hız yüksek bir hız olabilir fakat bu hızda birşey olmuyorsa 160-170 de olmaz demek hatalı. Olası bir balanssızlıkta titreşim açısal hızın karesi ile artar. Aerodinamik Direnç kuvveti de hızın karesi ile artar.
34 psi iyi, ama yine aynı şekilde gezinme var mı diye 36-37 psi dener misiniz? Sürdüğünüz yolun durumu nasıl? Lastiklerin aşınması nasıl buna bakılmalı.
Benim 2. Nesilde de 33-35 psi larda ufak direksiyon hareketlerinde yatma ya da gezinme denebilecek bir hareket hissediliyor sadece ama gerçekte öyle olmuyor araç toparlıyor kendşsini.
Jantta yamukluk olabilir mi acaba? Bazen ufak bir cukurda yamuldugu olabiliyor. Bende 2012 mazda3 vardi istanbul da rotbalans yaptim yola ciktim araba ayni soylediginiz gibi bir sorun vermisti, alel acele bir rotbalansciya girdigimde jant yamuk cikmisti. Umarim ciddi sorununuz yoktur.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Galiba sorun çözüldüAslında benim de aklıma jant geldi. Görünürde birşey yok ama bir defasında belediye; evin önüne resmen cinayet çukuru açmış, karanlıkta görmemiştim hızım yavaştı ama sağ tekerim o çukura girip çıkmıştı. Janta da baktırayım olmazsa. Teşekkürler