Hocam sıkıntı şu; yargı var ama altını dolduramıyorsun
-120 Liraya daha az yakan atmosferik motor ve mazda gibi görünen bir araç
-120 liraya daha güçlü bir motor ve honda gibi görünen bir araç
Bak daha donanım detayındaki artılara girmedim dikkat edersen buna rağmen şimdi bu iki seçimden herhangi biri nasıl "kazıklanma" olabiliyor onu söyle.
Ben mazda tasarımına ve yakıt tasarrufuna 120 verebilirim, sen daha güçlü motora ve honda tasarımına 120 verebilirsin. Böyle olursa şöyle şöyle olursa böyle uzar gider. Net ol deki kazık şurda...
Haberin tercüme ettiğim için geç yazıyorum.
Altını dolduruyorum ama herkes düşündüğü gibi anlıyor. Bu da yazı dilinin olumsuzluğu maalesef.
120 lira verip niye atmosferik alıyorsunuz? Uzun yolda tek şeritli git gel yolda sollayım mı sollamayım mı tereddütüne düşürecek bir araca, yokuşta bağıracak bir araca sıfır parası vermezdim bunu diyorum ben. Ayağın altında pedalda gücü hissedince ben daha çok zevk aldım. Atmosferik 5500 devire nazlana nazlana çıkasıya kadar....
Honda gibi görünen bir araç derken? Mazda'nın tasarım harikası olduğu inkar edilemez. Göz var izan var, Mazda'ya kötü diyecek adamı sopaylan dövmek gerekir.
Zaten içteki kusurlarını göze batıran da o dış güzelliği. Ama Honda'nın da tipi kendi şahsına münhasır. Samuray gibi siyahını çok beğeniyorum.
Bir yanda 182 hp 270 Nm, 120bin tl; öte yandan 120 hp 150 Nm. Sunroof da var civicde.
2017 Honda Civic mı? 2017 Mazda 3 mı?
Bakın biri yazmış.
Bizim ailede iki araçta var. Daha doğrusu honda 2017 hb ve makyaj öncesi 2016 mazda3 powersense.
Honda hb nin motoru mükemmel. Ses yalıtımı çok iyi. Mazda ise ses yalıtımında bir tık geride. Her iki aracın kendine has iyi yanları var.
Ama yurtdışında yaşasaydık sanırım 2017 makjaylı 165 hp mazda 3 tercih ederdim. Türkiye de ise tamamen tercih meselesi. Birisinin zayıf olduğu noktada diğerinin eli daha güçlü.
Son 2 cümle açıklıyor herşeyi.
Kazıklanmak mevzuna gelelim. 4. sayfada yazdığım cümle dışında başka bir yerde kazık kelimesini kullanmamışım. Bunu da genel anlamda yazmışım.
Yani kota az olunca fiyatı da kazıklama boyutuna getiriyorlar, pardon premium.
Bu cümleyi kurmadan önceki cümlem.
Hayır abi, astra k excellence donanım, adaptif hız sabitleyici yerine şerit takip koymuşlar, adaptif matrix led farlar, koltuk ısıtma ve masaj, vs vs. astra k nın dizeli ile mazda 3 benzinli aynı fiyat neredeyse.
Donanım olarak aynı (birinde adaptif hız sabitleme, ötekinde şerit takip, üstüne masajlı koltuk), yalıtımı daha iyi, dizel versiyonu 121.400 tl. (Opel tam otomatik ful donanım satış fiyatı). Mazda'nın fiyatlandırmasına kazık diyorum. Öte yandan Golf 1.4 TSI 150 hp highline benzinli DSG 124bin tl. Performansı, yalıtımı daha iyi.
Araç içi gürültü seviyesi karşılaştırmaları için de bu site kullanılabilir.
Auto Decibel Database
Bakıyoruz diğer araçlara göre performans daha az, yalıtım daha kötü, tüketim (yokuşlu yerler için) az değil, yol tutuş (civice kıyasla) daha kötü, donanım eşdeğer, e ben niye tercih edeyim? Önceliklerim bunlar benim. Yakıt tüketimini düşünüyorsam opel astra 1.6 dizel otomatik excellence alırım koltuk masajı, matrix led farlar, şerit takip olur. Aynı fiyata dizele binerim, yokuş çıkarken motoru bağırtmak zorunda kalmam. Performans ve yol tutuş istersem civic alırım, Sensesiz Power donanımla eşdeğer donanımı var. Plastik kalitesi daha iyi dersek ise o dış tasarımın güzelliğine o iç mekan sönük kalmış, dediğim gibi beğenmediğimiz kia ceed 2016 araçta gram trim sesi yoktu, heryere bastırmama rağmen. Ama BM'de plastik aralarında yeteri kadar sünger kullanılmamış gibime geliyor. Hele o dikiz aynasının plastiği...
Hadi ful donanımı geçtim, en boş donanımları fiyat üstünden kıyaslayalım. Bomboş soula 100bin tl verilir mi? 100bin tl'ye dolu turbo benzinli araçlar alınıyor. Asıl kazıktan bahsetmek istediğim düşük donanımdaki yüksek fiyatları idi.
Ama tasarım tüm bu olumsuzlukları siler atar mı, kişiye göre değişir işte.
Veli abi forumu forum yapan içindeki insanlardır.