Selamlar.
Arkadaşlar bahsettiğiniz sorun benim de başıma geldi.
şöyle anlatayım; aracımı kasım 2014'te aldım, bir hafta sonra arıza lambası yandı, LPG ayarı ile ilgili olabilir diye sanayi de gösterdim ve ustam bazen basınç ile ilgili sorun olabileceğini söyledi ve hata kodunu silip ayar yaptı. o zamandan beri hiç bir sıkıntı olmadı.
yaklaşık 2 hafta önce yine arıza lambası yandı, ve tabii aynı şey olmuştur diye tekrar aynı ustamın yanına gittim. o arada LPG filtresini ve hortumlardaki aşınmadan dolayı değiştim. 1-2 gün sonra tekrar yandı, gittiğimde "
3. silindirde tekleme tespit edildi" hatası okundu ve muhtemelen bujilerden denildi.
Yetkili servise gittim ve bana söylenen şu oldu:" motorda titreme var, bujileri deneriz ama büyük ihtimalle supap değişimi gerekecek, fiyat olarak da tahminen 1800 - 2000 arası". (LPG araca 30000 Km de takılmış, şuan 85000 km'de)
özel servise gidip onların da fikrini alayım dedim. bujilerdendir dendi ve bujiler değişti, ama 1 gün sonra tekrar arıza lambası yandı. kaçınılmaz olarak supap değişimi gerekiyor sanırım.
Bu konuda tecrübelerinizden yararlanarak sizlerden tavsiye almak istiyorum.
1- Supap değişiminde motoru açmak riskli bir durum mudur? (yani herşeyde risk vardır ama sonuçta motor üst kapak açılıyor
)
2- Supap için malzeme, orjinallik ya da marka olarak ne tavsiye edersiniz.?
3- (ustaları bilmediğim için) Yetkili servis,özel servis veya dışarıdan bi usta arasında nasıl bir tercih yapmalıyım.
4- son olarak bu işi biran önce halletmeli miyim ? yoksa fiyat ve özellikle iyi işçilik bakımından biraz daha araştırma yapmalı mıyım ?
Biraz uzun oldu, ama umarım sorun anlaşılır olmuştur.
şimdiden teşekkür eder, herkese iyi forumlar dilerim.