Merhabalar arkadaşlar,
2010 model hb mazda 3 benzinli, otomatik araç da yaklaşık 1,5-2 aydır motor arıza lambası yanıyor. ilk önce sanayide arıza tesbiti için gitmiş olduğum arkadaşım yakıttan olduğunu söyledi ve arzayı sildi. Daha sonra ertesi gün tekrar yandı ve bu sefer oksijen sensörü olduğunu söyledi. Bu sefer farklı bi ustaya götürüm bilgisayarlı arza tespitinde vuruntu sensörü denildi ve yenisi ile değiştirdim ve ertesi gün yine motor ikaz lambası yaktı. Enson Bursa İnallar servisine götürdüğümde aşağıdakilerden kaynaklı olabileceğini söylediler ve beni uğurladılar,
1- Bujilerden olabiir denildi, bujileri arıza ikaz lambasından yanmaya basladığından yaklasık 2 hafta sonra ve bosch marka iridyum ile değiştiridim
2- Vuruntu ve oksijen sensörlerinde sıkıntı yok denildi
3- Hanım ışıkları açık bıraktığı için akü bitmişti, takviye yapmıştım (3 yıllık akü), servis akü akımında sorun olabilir dedi
4- Bunların dışında ise aracın motorunu sökecez dedi servis
Benim yaptiklarin ise sırasıyla,
- Araç yetkili Bursa İnallar servisinde yazılım 2 defa güncellendi, tüm sensörlerin sistem uzerinden işlevlerine baķıldı ve tüm sensörlerin çalıştığı söylendi
-Aķü değiştirdim
-Hava akım sensörünü temizlettim
-Benzi Yakıt katkısı alıp yaklaşık 100 km yüksek devirde kullandim
Tüm bunları yaptım ve hala motor ikaz lambası yanıyor.
Aracı ilk çalıştırdığım da lamba yanmiyor, hareket ettiğimde yaniyor, yaklaşık 20-25 arabayı kullandıktan sonra motoru istop edip tekrar çalıştırdığımda motor lambasi bazen sönüyor.
Saygılar,
Halil Aslan
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi