Tesekkurler hocam, yan sanayi ile değiştirdim ve aracimda lpg yok.P0328 OBD-II Trouble Code: Knock Sensor 1 Circuit High Input (Bank 1 or Single Sensor) | YourMechanic Advice
What causes the P0328 code?
What repairs can fix the P0328 code?
- Faulty knock sensor 1, bank 1
- Open or short in knock sensor circuit wiring
- Failed ECU
- Wrong octane fuel or lean air fuel ration
- Engine is overheating
- Low fuel pressure
- Repairing or replacing the knock sensor wiring harness
- Replacing bank 1 knock sensor 1
- Replacing a faulty ECU
- Repairing fuel issues
- Repairing an overheating engine
Vuruntu sensörünü yenisiyle mi değiştiniz yoksa çıkma mı? Yenisiyle değiştiyseniz ecu ya giden kablosunu kontrol ettirin. Yakıt kaynaklı olabilir, güvenilir başka bir istasyondan benzin alın. Araç lpg li ise fakir karışımdan yapabilir, lpg yi kapatıp akü resetleme yapıp 1 hafta benzinde kullanmayı deneyin.
Merhaba arkadaşlar aracim 2010 impressive otomatik dün aracımla markete cikmak icin yola düştüm 1 km gittim aracta bir tuhaflik oldu isiklar yandi söndü stop etti.Tekrar mars almadi akuden oldugunu tahmin ettim.Arkadasimin araciyla takviye yaptik olcu aletiyle de ölçtüm sarj aliyor 14 volt falan calisirken gosterdi.Bu sabah merak ettim denedim çalıştı sonra yavas yavas aku bitti tekrar mars almadi.Ustaya goturmek icin takviyeyle sarj ettik ustaya gittim olcu aletiyle bakti sarj oluyor
Kafayi yicem galiba.Ariza kodlarina baktirdim asagidaki gibi.Sondurduk isigi yolda gelirken tekrar yandi suan.Sabah calismazsa ne yapacagim basina gelen oldu mu acaba ?
Merhaba arkadaşlar aracim 2010 impressive otomatik dün aracımla markete cikmak icin yola düştüm 1 km gittim aracta bir tuhaflik oldu isiklar yandi söndü stop etti.Tekrar mars almadi akuden oldugunu tahmin ettim.Arkadasimin araciyla takviye yaptik olcu aletiyle de ölçtüm sarj aliyor 14 volt falan calisirken gosterdi.Bu sabah merak ettim denedim çalıştı sonra yavas yavas aku bitti tekrar mars almadi.Ustaya goturmek icin takviyeyle sarj ettik ustaya gittim olcu aletiyle bakti sarj oluyor
Kafayi yicem galiba.Ariza kodlarina baktirdim asagidaki gibi.Sondurduk isigi yolda gelirken tekrar yandi suan.Sabah calismazsa ne yapacagim basina gelen oldu mu acaba ?
Teşekkürler elektrikçi şarj ederken bakamam dedi.Şarj etmediğinde yolda kalacağım çekiciyle götüreceğim o zaman.Zaten bir aparat yapıp çakmaklıktan kontrol edeceğim şarj edip etmediğiniŞarj dinamosu kesiklik yapıyor olabilir. Anlık ölçüm değilde uzun bir ölçüm yapmak lazım.
Muhtemelen şarj dinamosu kömürleri yada konjektoründe sorun vardır. Şark dinamosunda en çok arıza yapan parçalar bunlar.
Stop etmeside, şarj kesince enjektörler elektriği aküden alıyor, akü zayıflayınca enjektörlere yeterli elektrik gelmiyor ve araç stop ediyordur
Beyin kontrolü yoktur ama şarjda meydana gelen olumsuzluktan beyine sinyal giderek uyarıyor olabilir.Bu araçlarda şarj beyin kontrollü mü acaba ? Bu konu hakkıdna bilgisi olan var mı ?
Bende Veli abi gibi tahminde bulunarak beyin kontrollü gibi durum olduğunu sanmıyorum. Daha önce hiçbir şarj dinamosunda sensör, işlemci, entegre vs gibi parça görmedim ki beyne bunlar bilgi göndersin.Bu araçlarda şarj beyin kontrollü mü acaba ? Bu konu hakkıdna bilgisi olan var mı ?
Misalen;Bende Veli abi gibi tahminde bulunarak beyin kontrollü gibi durum olduğunu sanmıyorum. Daha önce hiçbir şarj dinamosunda sensör, işlemci, entegre vs gibi parça görmedim ki beyne bunlar bilgi göndersin.
Şarj dinamosunda sıkıntı varsa sensör ve elektrikle çalışan parçalara düşük voltaj geleceği için sağlıklı çalışmayıp bende sorun var diyecektir ve arıza ışığı yakacaktır.
Sizin yerinizde olsam elektrikçiye gidip şarj dinamosu revizyonu yaptırırdım. Yolda kalıp çekici parası vermektense o paraya şarj dinamosu içindeki bütün parçalar alınır ve yolda kalıp rezillik çekilmez doğrusu...
etkisi olacağını sanmıyorum, bağımsız parçalar neticede.Bugün sabah çalıştırdım başta şarj ediyordu sonra akü ışığı yandı şarjı kesti.Çekiciyle ustama çektirdim.Aksilik yine onun yanında şarj etti.Konjektörden olduğunu düşünerek konjektörü söküp değiştirdik.Belli bir süre sonra arıza ışıkları kayboldu.Aküyü de kontrol ettik akü artık ömrünü bitirmiş.Değiştirmişken aküyü de değiştirdim.Şimdilik herhangi bir sorun görünmüyor ara ara çalıştırıp kontrol edeceğim.Akünün ömrünü doldurması konjektöre zarar verebilir mi ?
Teşekkürler herkese
Olmaz. Usta sağlamsa akünün şarj ile kurtulup kurtulmayacağını anlardı aslındaAkünün ömrünü doldurması konjektöre zarar verebilir mi ?
Teşekkürler herkese
İlk çalışma anında gerilim oturana kadar şarj etmiyor ( çok kısacık bi süre )Bu araçlarda şarj beyin kontrollü mü acaba ? Bu konu hakkıdna bilgisi olan var mı ?
Araç nedir?arkadaşlar selam
sabah aracı çalıştırdım bende de ikaz ışığı yandı sönmedi 15 km yol yaptım haala yanıyor biraz araştırdım bu konuyu okudum falan derken
iş yerinden bir arkadaş bana bırak bu olayı dedi çaresiz kabul ettim öğle arasında aracı çıkardık otomatik yerine manuel vites ile kullandık 4000 devir de vites küçülttük bir iki kez frene basmadan arabayı durdurduk geri çalıştırdığımızda ışık yanmadı şansımızamı yaptık denk mi geldi başka bi zararı olurmu bilmem ama söndü ışık
Araç nedir?
Araç nedir?
Arıza ışığı yandığında, cihaz ile neye karşılık geliyor bakmak gerekir. Bu şekilde kötü yakıt kaynaklı da olabilir, daha farklı arızaları haber veriyor da olabilir... Geçmiş olsun.arkadaşlar selam
sabah aracı çalıştırdım bende de ikaz ışığı yandı sönmedi 15 km yol yaptım haala yanıyor biraz araştırdım bu konuyu okudum falan derken
iş yerinden bir arkadaş bana bırak bu olayı dedi çaresiz kabul ettim öğle arasında aracı çıkardık otomatik yerine manuel vites ile kullandık 4000 devir de vites küçülttük bir iki kez frene basmadan arabayı durdurduk geri çalıştırdığımızda ışık yanmadı şansımızamı yaptık denk mi geldi başka bi zararı olurmu bilmem ama söndü ışık