İyi akşamlar arkadaşlar.
Lastik alma zamanımız gelmiş bulunmakta. İki marka ve üç model arasında kaldım. Continental ContiPremium Contact 5, Michelin CrosCLimate ve Primacy 4. Aracın arka lastikleri goodyear 4 yıllık, önleride contipremium contac5 2 yıllık. Goodyearlardan biri yırtılınca conti taktırmıştım önlere. Hepsini değiştireceğim. Goodyearlar inanılmaz uğultu yapıyor ve bir daha asla goodyear taktırmayacam
ön ve arkalar farklı olunca contilerin nasıl olduğunu da anlayamadım. İnternette araştırma yapınca insanın kafası daha çok karışıyor.
Önceliğim tabi ki güvenlik sonra ses ve konfor geliyor. Arkadan gelen uğultu okadar canımı sıkıyor ki, ses olayına takmış durumdayım.
Neyse bu michelin crosclimate ile ilgili çok fazla olumlu yorum var. Fakat dört mevsim lastiği olduğu için İzmir gibi bi yerde gerek var mı diye de düşünmüyor değilim. Michelin müşteri temsilcisi ile görüşmemde, gerek olmadığını bunun yerine yeni seri primacy 4 kullanabileceğimi söyledi. Bu seri çok yeni olduğu için nette pek yorum yok. Bunun bir önceki serisi primacy 3 için çok olumsuz yorum var.
Son olarak conti contac5. Bunu 2 yıldır kullanıyor olmama rağmen sanki goodyearlarla aynı deformasyonda.
Konu hakkında yardımınızı bekliyorum.