Bugün sol arka lastiğe ne girip çıktıysa, dümdüz yolda jant üstünde 7-8 km farkında olmadan gittim. Tabi önce uzaktan gelen belli belirsiz helikopter sesi gibiydi, sonra iyice yaklaştı. Sanki bilya dağılmış gibi ses geliyordu. Dümdüz yoldan stabilizeye girince düşük hızda bile tangır tungur etmeye başladı. Bir baktım lastik yere yapışmış. En yakın benzinlik 1 km civarı uzaklıkta. Dedim yavaş yavaş gideyim. Gittim baktım hava arızalı. Sonra 20-30 km hızla bi 6-7 km daha gittim sonraki benzinliğe kadar. Havayı basıyorum 15 saniye olmadan yine iniyor, delik de tam yukarda, yeri belli. En yakın lastik bayi 10 km ilerde. Aklıma deliğe vida tıkamak geldi. Benzinlikten takım çantasını açtılar seçtim ordan bir vida. Vidayı elimle ittirebildiğim kadar ittirdim, sonra geri gelip iyice yerleşmesini sağladım. İndim dinledim yine hava kaçırıyordu ama idare edeceği anlaşılıyordu. Çocuk da arabadaydı onu bırak, tekrar dön lastikçiye git, arada mecburen 5-10 dakika bekle derken(bu beklemede vidayı lastik basacak şekilde ayarladım), vidayla 20km de yol yaptım lastikçiye gittim hala hava var lastikte. 2 yere fiyat sordum. Aynı lastiğe(Michelin primacy 4) biri 535 TL, biri 450 TL fiyat verdi. Continental denemeye niyetim vardı aslında bu sefer ama conti bayi 5 ay önce 450 TL fiyat vermişti. Birde 8 taksit olunca hemen taktırdım Michelin leri. Patlak lastik jant üstünde gidince içten baya bir parça kopmuş. Yaklaşık 1000km önce lastik değiştirme vakti geldi diye uyarmıştı araba
hazirandan beri ben 12500km yol yaptım, önceki sahibi ne kadar kullandı bilmiyorum. Aslında 2016 üretimliydi lastikler ama ruhunu teslim etmiş gibi görünüyorlardı artık son 2 aydır. Bridgestone turanza 001 modeldi lastikler. İnşallah pişman etmez primacy 4ler.