Ağır bakım nedir, hidrolik sıvılarının değiştirilmesidir, toyotalarda bujiler 40binde 1 değişir, şanzıman yağı da. ağır bakım da 40binde 1dir.
Mazdada da değişimleri belli. Polen filtresi değişimine kimse ağır bakım demedi.
Şanzıman yağında kontrol parmakla edilir. 2 parmak arasında gezdirildiğinde ufak pürüzler geliyorsa bu yağda aşınan metal parçalarını olduğunu gösterir. Yağın kararması kirlendiğini, özelliğinin bozulmaya başladığını gösterir. Bu nedenle rengi kahverengi olmuşsa değiştirin denilir şanzıman yağı için.
Ne güzel söylenmiş titizlik kullanım tarzı bir olmadığı için kesin hükümler vermek doğru olmaz. Mühendisler hata yapıyor yeri geliyor. Takata hava yastığı yüzünden onca firma araçlarını geri çağırdı. Ayrıca zaten firmalar kullanım kitapçıklarında bakım aralığının agresif sürüş şartlarında (dur kalk vs) sıklaştırılması gerektiğini söylerler. Tabloda öyle yazması o rakama kadar dayanacağının garantisini vermez.
Mazdanın şanzımanın sorunlu olduğunu mu iddia ediyorum? Japonların şanzımanı sorunsuzdur ama sorunlu Japon şanzımanları kullanıcıların suçudur. Şanzıman gibi önemli bir parçanın yağının erken değiştirilmesine gereksiz para harcaması olarak görmektir bunlara sebebiyet veren. Ya da şanzıman yağı değişmez diyen ustaların eseridir bunlar.
240 binde Honda accord aldı toyotaclubtan biri. Şanzıman yağını değiştirmiş fakat yine de vites geçişleri hissedilir sertlikte. Şimdi suç kimde? yağ değişimi gereksiz diyen ustada mı, yoksa buna inanan sadece sürücülükten anlayan kullanıcı mı? Her usta Adem Usta gibi değil, kendisi diyor 40binde 1 değişmeli 50bin km.yi geçmemeli diyor şanzımanın sağlığı için. Yetkili servisler ne yapıyor 100bin km.ye kadar bekliyor üstüne üstlük M-V standardında olmayan normal atf yağlardan koyuyor. Yetkili servisler bunu yapan. Bu özellikteki mobil 1 Synthetic M-V, gulf ve castrol un var. Forumda konular mevcut adamlar atf 320 koymuş dex3 yağ.
Ayrıca dexelia da totalin üretimidir. Kalitesi mobil ve castrol gibi firmaların yanında malumdur.