Bu ülkede keşke her arabanın sahibi Mutlu hocam kadar pimpirikli olabilse...
Tepetaklak üzerinden, Facit ile gönderildi !!
Tepetaklak üzerinden, Facit ile gönderildi !!
Ne diyeyimki şimdi ben motor yağının kararması ile şanzımsn yağının kararmasının farklı nedenlerdrn olduğunu söylesem birşey değişmeyecek. En iyisi herkes bildiği gibi yapsın.
Yağın renginin kararması tek başına bozulduğu anlamına gelmez yapısal özelliklerinede bakmak gerek motor yağ örneğimi farklı yöne çekmene lüzum yok senin kadar google gezgini olmasakta yaşayarak öğrenmişizdir bazı şeyleri...Teoriyle pratik arasında ki farkı yaşayan bilir....Şanzıman yağının değişmemesi gerekir gibi bir ibare kullanmadım belirtilen periyotlarda kontrol ve değişim yapılmalı dedim savunduğum şey mazda nın da kitapçığında yazan bilgilerle aynı...Gereksiz yağ değişimleri ile oluşan harcamanın ceple ve takdirlede alakası yok...Kaputun altı kadar üstüde önemli fazladan harcanacak yağ bakım maliyeti yerine aracın boyası korumaya alınabilir....İç kabin bakteri temizliği yapılabilir...vs....vs....Ne diyeyimki şimdi ben motor yağının kararması ile şanzımsn yağının kararmasının farklı nedenlerdrn olduğunu söylesem birşey değişmeyecek. En iyisi herkes bildiği gibi yapsın.
Tüm yorumları okudum ama ortada farklı görüşler varmış gibi görünse de yanlış olan ve birbiriyle çelişen hiçbir yorum da yok gibi
Durum şundan ibaret bir tarafta elinden kendi aracının bakımı yapacak kadar iş gelen birinin rahatlığı var araç için belirlenen periyodik bakım aralığına uygun olarak bizzat kendin bakım yaparsan için rahat olur. Diğer tarafta ise teorik olarak çok araştıran çok bilen( çok bilmek bazen çok kaygıyı da beraberinde getirir) ama pratikte servislere ustalara bağımlı olan ve aracına düşkünlüğü yüzünden yaşadığı yoğun hassasiyet ve güvensizlik sonucu bizzat Mazda'nın ceosu açıklama yapsa ona bile itibar edemeyecek derecede titiz biri var.
İki taraf da kendine göre çok haklı önemli olan iç huzuru yakalayabilmiş olmak nice lüzumsuz yere o kadar masraf yaparken bakımlar ihmal edilmemeli ama olağanın dışına çıkıp bakım zamanını öne almayı guzusu öksürse farkı anlayacak derecede aracına hakim biri için gerekli görmüyorum. Ama kaputu sadece silecek suyu koymak için açıyorsanız bakım zamanını biraz daha yakınlaştırmak mantıklı olabilir
Merhaba arkadaslar.
2010 model mazda 3 ov imp. 63.000 kmde aracima bakim yaptiracagim.
Sizce hangi bakimlari yaptirayim birde parcalari kendim almak istiyorum hangi markalari alayim.
Motor yagi. Hidrolik yagi. Firen yagi. Filitreler?
Tesekkur ederim