İhtiyaca göre dizel uskumrudur, lpg sazanlpg candir dizel hamsi
Buradan şu sonuç çıkıyor, şehir içi kullanım ağırlıkta ise; dizelden uzak durmak gerekiyor... Yakın arkadaşım söz dinlemedi ve gitti Skoda aldı, günlük işe gelip gidiyor ama hafta sonları da otobanda aynı sorunu aşmak için 60 km yol yapıyor... E nerede kaldı bunun ekonomisi diye dert yanıyor... Sen ihtiyacına göre araba almazsan sonucunda böyle olur dedim...
Aslında geçen yılda aynı okula gidip geldim ama sabah gidip akşam geliyordum.Ayrıca boş vakitlerim de oluyordu ve ilçe dışına gidiyordum ara sıra.Bazen de yaya gidip geliyordum ve bu şekilde hiç sorun olmamıştı.Buradan şu sonuç çıkıyor, şehir içi kullanım ağırlıkta ise; dizelden uzak durmak gerekiyor... Yakın arkadaşım söz dinlemedi ve gitti Skoda aldı, günlük işe gelip gidiyor ama hafta sonları da otobanda aynı sorunu aşmak için 60 km yol yapıyor... E nerede kaldı bunun ekonomisi diye dert yanıyor... Sen ihtiyacına göre araba almazsan sonucunda böyle olur dedim...
Şimdilik yokBu arada dpf temizliğini bu yöntemle başka yapan oldu mu arkadaşlar?
Şimdilik yok
Bakımda neredesin, eğer yaparsan dpf temizliği detayları fotoğraf ya da video yapabilirsen iyi olur yapacaklar içinHaftasonu bakıma sokucam. Sonra da bendeki elmler ile forscani deneyeceğim olursa dpf yi de denerim bakalım
Mükemmel bir konu. Bende de v1.5 ve v2.1 olmak uzere iki adet bluethooth lu elm var ama çalışır mı bilmiyorum bakmak lazım.
Bakımda neredesin, eğer yaparsan dpf temizliği detayları fotoğraf ya da video yapabilirsen iyi olur yapacaklar için
Bluetoothlu ELM lerin %90 ında Forscan çalışmıyor maalesef. Umarım sizinki çalışanlardandır.
Çalışmama sebepleri ELM içindeki Chiplerin Forscan ile uyumsuz olması ve Bluetoothun iletişim hızının düşük kalması.
Denedikten sonra sonucu yazabilirseniz, çalışır ise cihazınızı da paylaşırsanız Bluetoothlu ürün almak isteyen arkadaşlar için alternatif olmuş olur.
İbrahim bey teşekkürler. Peki forscanin sitesinden son sürümü indirince Mazda 3 için dpf temizliği revize edilmiş versiyon mu indirmiş oluyoruz? Yoksa sizin gibi mail atıp durumu anlatıp özel sürüm mü isteyeceğiz?
Arkadaşlar bir sitede 2. nesil mazda3'lerde bakımsız dpf kullanıldığını okudum. Ayrıca benim arabanın kitapçığında dpf bakımında "dpf'li y6 motorlar için" diye bir ibare var. Yani benim anladığım Türkiye'deki BL serisi mazda3'lerde bakımsız dpf var.
The DPF used in the updated EURO5 1.6-litre engine, introduced in the second generation Mazda 3, is claimed to be "Maintenance Free" It appears to use a larger oxidation catalyst to increase the exhaust gas temperature and improve particulate combustion. I do not know if Mazda are supplying their own DPF or using the next generation PSA/Ford DPF. This may enable a Mazda sourced DPF to regenerate without the use of an FBC. The newest PSA DPF uses a new design of filter and a reformulated FBC which should not require maintenance before (250,000 Km) 155,000miles.
TÜRKÇESİ
Yeni nesil Mazda 3'te piyasaya sürülen güncellenmiş EURO5 1.6 litrelik motorlarda kullanılan DPF, "Bakım gerektirmeyen" olduğu iddia edildi. Egzoz gazı sıcaklığını artırmak ve partikül yakma özelliklerini iyileştirmek için daha büyük bir oksidasyon katalizörü kullandığı görülüyor. Mazda'nın kendi DPF'sini veya yeni nesil PSA / Ford DPF'yi kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. Bu, bir Mazda kaynaklı DPF'nin bir FBC kullanılmadan yeniden üretilmesini sağlayabilir. Yeni PSA DPF, daha önce bakım yapılmasına gerek olmayan (250.000 Km) 155.000milelik yeni bir filtre tasarımı ve yeniden formüle edilmiş bir FBC kullanıyor.
626 dan BL ye terfi ettiniz sanırım DPF mevzusu biraz çetrefilli bir hal aldı, birinci ağızdan net bir bilgi almak lazım bu konu içinArkadaşlar bir sitede 2. nesil mazda3'lerde bakımsız dpf kullanıldığını okudum. Ayrıca benim arabanın kitapçığında dpf bakımında "dpf'li y6 motorlar için" diye bir ibare var. Yani benim anladığım Türkiye'deki BL serisi mazda3'lerde bakımsız dpf var.
The DPF used in the updated EURO5 1.6-litre engine, introduced in the second generation Mazda 3, is claimed to be "Maintenance Free" It appears to use a larger oxidation catalyst to increase the exhaust gas temperature and improve particulate combustion. I do not know if Mazda are supplying their own DPF or using the next generation PSA/Ford DPF. This may enable a Mazda sourced DPF to regenerate without the use of an FBC. The newest PSA DPF uses a new design of filter and a reformulated FBC which should not require maintenance before (250,000 Km) 155,000miles.
TÜRKÇESİ
Yeni nesil Mazda 3'te piyasaya sürülen güncellenmiş EURO5 1.6 litrelik motorlarda kullanılan DPF, "Bakım gerektirmeyen" olduğu iddia edildi. Egzoz gazı sıcaklığını artırmak ve partikül yakma özelliklerini iyileştirmek için daha büyük bir oksidasyon katalizörü kullandığı görülüyor. Mazda'nın kendi DPF'sini veya yeni nesil PSA / Ford DPF'yi kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. Bu, bir Mazda kaynaklı DPF'nin bir FBC kullanılmadan yeniden üretilmesini sağlayabilir. Yeni PSA DPF, daha önce bakım yapılmasına gerek olmayan (250.000 Km) 155.000milelik yeni bir filtre tasarımı ve yeniden formüle edilmiş bir FBC kullanıyor.
Arkadaşlar bir sitede 2. nesil mazda3'lerde bakımsız dpf kullanıldığını okudum. Ayrıca benim arabanın kitapçığında dpf bakımında "dpf'li y6 motorlar için" diye bir ibare var. Yani benim anladığım Türkiye'deki BL serisi mazda3'lerde bakımsız dpf var.
TÜRKÇESİ
On numara bilgilerFuel DPF Additive Tank olarak geçiyor araçtaki konumunu gösterir şema ve Mazda linkini paylaşıyorum;
Mazda linki;
FUEL ADDITIVE TANK REMOVAL/INSTALLATION [MZ-CD 1.6 (Y6)]
Şeması;
Ekli dosyayı görüntüle 16215
Burada dolum prosedürü anlatımı;
FUEL ADDITIVE FILLING[MZ-CD 1.6 (Y6)]
Euro4 (109HP lik versiyonlar için geçerli)