Selamlar,
Biliyorsunuz uzun bir bekleyişten sonra aracımı almıştım.
Nihayet Mazda 3 BL Impressive. Hayaldi, gerçekleştirdim ;)
Yaklaşık 1 haftadır aracı kullanıyorum. Çok şükür bir sıkıntım yok. Genel olarak süspansiyon sisteminin sertliği ve özellikler de yokuşlarda 1.6 motorun diğerlerine göre hantallığını birebir test etmiş bulunuyorum. Ancak şükür aracımdan memnunum. İsteyerek, bilerek aldım zaten...
Araç şu anda 45.700 KM de. Yaklaşık 60 KM yapmışım aldığımdan bu yana. Sadece Kuşadası içinde.
Sormak istediğim bir kaç husus var ve bu konuda fikrinize ihtiyacım var.
1-Aracı alırken sadece expertiz yapıldı ve sorun çıkmadı. Ayrıca bir ustaya göstermedim. Aracı aldıktan sonra da
@domestos Veli Abi'nin önerisiyle Aydın'da özel servise götürme düşüncesindeydim ancak 50 Bin e çok az kaldığı için direk Muğla'ya yetkili servise götürsem nasıl olur sizce? Sonuçta araç 50 Bin de bir bakıma girecek diye düşünüyorum. Periyodik bakım 10'ar binde oluyor değil mi?
2-Aldığım günden buyana Lastik Basınç Sensörü yanıyor ekranda. Lastik Basınçlarını kapıda yazdığı şekilde ayarlamama ve yaklaşık 20 KM de yol katetmeme rağmen sönmedi. Bu neden olabilir acaba? ( Sanırım resetleme düğmesi de yok )
3-Aracın yağı 2015 de 35.720 KM değişmiş, araç şu anda 45.700 KM de ve değişim vakti gelmiş, bu şekilde 150- 200 KM daha yapsam sorun olur mu? Servise gidene kadar.
4-Araçta Atiker marka LPG var. 2013 de takılmış yanılmıyorsam. Onu kontrol ettirmek için ayrı bir servise mi gitmem gerekir? Henüz LPG de kullanmadım aracı baktıramadığım için.
Ve Sizce özel servis mi? yetkili servis mi? Genel olarak soruyorum. Ve aracı aldıktan sonra ki ilk bakımım olacağı için sürprizle karşılaşır mıyım. ( Maddi olarak )
Cevaplarınız için şimdiden tşk.ler...