Mazda 3 BK (2003-09) Vuruntu Sensörü Problemi ve Çözümü

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Standart: 1.470 kPa {14.99 kgf / cm2, 213.2 psi} [250 rpm]

Minimum: 1,029 kPa {10.49 kgf / cm2, 149.2 psi} [250 rpm]

Silindirler arasındaki maksimum fark: 196.1 kPa {2.0 kgf / cm2, 28.5 psi}

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
İlk çalıştırmada motor soğukken rölanti yuksekken titreme yapıyor otuz saniye sonra rölanti normale dönüyor ve titreme olmuyor.Rolantide hiç dalgalanma ve çekişte zayıflık yok hala Atik ve seri aracim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki kompre kisyon testinde basınç kaç olmalı sorunsuz motorda usta gayet iyi demişti hepsi aynı 175 ps
Benim ve tanıdığım 3 ayrı mazda 3 kullanıcısının ortak sorunu. Araç çalışır rölanti ortalama 1700 lerde hiç sıkıntı yok sonra inmeye başlar, bende ortalama 1500 lerde yoğun titreme var başkasında 1000lerde diğer başladı 1500-1000 arasında. Titreme yaklaşık 10-15 saniye sürer ama ciddi bir titreme ki bende trim sesleri geliyor. Sonra rölanti düzene biner yolumuza bakarız. Bunun çözümünü ben bulamadım. Diğerleri de bulamadı bulan olursa çok büyük hayır duası edeceğim

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kırmızı Ruhum

Yeni makinem
Araç Markası
Mazda 3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kırmızı- Sedan
Herkese günaydın bugün motor arazia ışığı saniye aralıklarla yapıp sondu şimdi yanmıyor.Arac beynindemi sorun acaba vuruntu sensörü yaparmi kafam allak bullak

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Herkese günaydın bugün motor arazia ışığı saniye aralıklarla yapıp sondu şimdi yanmıyor.Arac beynindemi sorun acaba vuruntu sensörü yaparmi kafam allak bullak
Benim de aynı dertten yana sıkıntım vardı. Vuruntu sensörü hatası veriyordu. Bazen ışık sönüyor bazen yanıyordu. Sonra değiştim çok şükür kurtuldum. Şu anlık bir sıkıntı yok. Ama öncelikle arıza ışığının yanma sebebini araştırmak lazım ki net yorum yapılabilinsin. Bir Elm cihazına bağlamanız daha sağlıklı olacaktır.

Kırmızı Ruhum

Yeni makinem
Araç Markası
Mazda 3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kırmızı- Sedan
Mitsubishi Orjinal vuruntu sensörünu servis harici bulabilir miyim.Elm cihazı P0328 verdi vuruntu sensörü arizasi.Yan sanayi var piyasada.Yan sanayi alan kullanan varmı.Parcacimda Blueprint marka var.Orjinali aratmaz diyor.Tavsiyeniz nedir

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Kompresyon testi düşük çıkarsa sebebi piston segmanı, subap veya silindir kapak contası olabilir. Peki bunu nasıl ayırt edebilirsiniz?
Diğer silindirlerden düşük çıkan pistona az miktar yağ döküp testi tekrarladığınızda basınçta bir değişme olmazsa subaplardan şüphelenebilirsiniz.
Eğer basınç artıyorsa piston segmanları aşınmış olabilir.
Sizin durumunuzda piston segmanlarında sorun olduğunu sanmıyorum, subap arızasının başlangıcına benziyor.

SelmanUlay

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Gri
Evet merhabalar 1 hafta öncesine kadar bir 323 otomatik 2000 model bir mazda kullanıcısı olarak aracımı sattım ve mazda serisinden devam etmek istedim ve 2005 model bir manuel 270 binde bir mazda 3 satınaldım fakat dün aracım arıza lambası yaktı ve p0328 knock sensör hatası veriyor. İlkten basit bir sensör sanki ne olacakki kendim bile değişirim derken konuyu araştırınca malesef kötü bir gerçekle yüzleştik motorun ön kısmı sökülecek dendi. Şimdi onları aştık fakat bu sensörün orjinaline şuan servis 6500 lira fiyat veriyor piyasada ise 3 5 markanın muadili var bunlarda kafama yatan dr müller marka bir ürün buldum ve satınalıp taktırmayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz onu sormak istedim araçta bazen ayağımı gazdan çekince bazen hep değil bir ani yığılma durumu mevcut veya anlık git geller yapabiliyor açıkçası keyif alamıyorum bu sensör bu silkelemeyi yapar mı ? Arıza lambası kafasına göre yanıp sönüyor ama genellikle yanıyor.
not: motorun üstten ağır bakımları 250 binde yapılmıs zincir seti subaplar vs hepsi yapılmıs.

Sakaryada durmuş usta diye bir kişi var bu ustaya gittim ve motorun üstten yapılmıs ama 20 bin km olmus subapların sıkmışta olabilir dedi peki nedir bu subap sıkması bunun belirtisi ne olabilir bilen birileri varmıdır ? Şimdiden teşekkürler

EMR3

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi - Sedan
Evet merhabalar 1 hafta öncesine kadar bir 323 otomatik 2000 model bir mazda kullanıcısı olarak aracımı sattım ve mazda serisinden devam etmek istedim ve 2005 model bir manuel 270 binde bir mazda 3 satınaldım fakat dün aracım arıza lambası yaktı ve p0328 knock sensör hatası veriyor. İlkten basit bir sensör sanki ne olacakki kendim bile değişirim derken konuyu araştırınca malesef kötü bir gerçekle yüzleştik motorun ön kısmı sökülecek dendi. Şimdi onları aştık fakat bu sensörün orjinaline şuan servis 6500 lira fiyat veriyor piyasada ise 3 5 markanın muadili var bunlarda kafama yatan dr müller marka bir ürün buldum ve satınalıp taktırmayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz onu sormak istedim araçta bazen ayağımı gazdan çekince bazen hep değil bir ani yığılma durumu mevcut veya anlık git geller yapabiliyor açıkçası keyif alamıyorum bu sensör bu silkelemeyi yapar mı ? Arıza lambası kafasına göre yanıp sönüyor ama genellikle yanıyor.
not: motorun üstten ağır bakımları 250 binde yapılmıs zincir seti subaplar vs hepsi yapılmıs.

Sakaryada durmuş usta diye bir kişi var bu ustaya gittim ve motorun üstten yapılmıs ama 20 bin km olmus subapların sıkmışta olabilir dedi peki nedir bu subap sıkması bunun belirtisi ne olabilir bilen birileri varmıdır ? Şimdiden teşekkürler
Merhaba,

4 gün önce vuruntu sensörü arızası sebebiyle arkadaşımın dükkanında sırasıyla hava filtre kazanı, beyin, enjektör kütüğü, enjektörler ve manifoldu söktük. Çoğu 12 lokma ile sökülüyor. Vuruntu sensörüne ulaştık ve 24 anahtar ile onu da söktük. Fazla araştırmaya girmedim inaqi marka sensör aldım (850 tl) ve arıza kendiliğinden silindi. Bununla birlikte 2. Oksijen sensörünü de değiştirdik. Performans kendine geldi diyebilirim. Tabii bu marka sensör çok dandik olabilir, benim işlemim henüz 4 günlük bir işlem ve sensör 1-2 ay sonra tekrar arıza verebilir bunu belirtmeliyim çünkü aldığım sensörün kalitesi soru işareti. Sökme konusunda rahat olduğumuz için bu riski aldım. Ancak bende performans düşüşü hariç bir problem yoktu.

SelmanUlay

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Gri
Merhaba,

4 gün önce vuruntu sensörü arızası sebebiyle arkadaşımın dükkanında sırasıyla hava filtre kazanı, beyin, enjektör kütüğü, enjektörler ve manifoldu söktük. Çoğu 12 lokma ile sökülüyor. Vuruntu sensörüne ulaştık ve 24 anahtar ile onu da söktük. Fazla araştırmaya girmedim inaqi marka sensör aldım (850 tl) ve arıza kendiliğinden silindi. Bununla birlikte 2. Oksijen sensörünü de değiştirdik. Performans kendine geldi diyebilirim. Tabii bu marka sensör çok dandik olabilir, benim işlemim henüz 4 günlük bir işlem ve sensör 1-2 ay sonra tekrar arıza verebilir bunu belirtmeliyim çünkü aldığım sensörün kalitesi soru işareti. Sökme konusunda rahat olduğumuz için bu riski aldım. Ancak bende performans düşüşü hariç bir problem yoktu.
Aslında Elektrik teknisyeni ve teknikeriyim sökebileceğimi düşünüyorum bende fakat toplama konusunda endişelerim var bir eksiklik olur diye, ama bilgi için teşekkür ederim artık risk alıp muadili alacağım orjinale okadar para vermek içimden gelmiyor açıkçası

SSirin

Sessiz
Merhaba, 2009 bk (atiker lpg) 241bin km aracımda motor arıza ışığı yanıyor. Vlinker fs cihazı ve forscan ile baktığımda P0328 vuruntu algılayıcı 1 devresi yüksek giriş hatası mevcut. (arıza ışığı aracı ikinci el aldığımdan beri var 3 sene önce Ankara'da bir mazdacı ustaya götürmüştüm vuruntu sensörü değişmişti ama arıza ışığı sönmemişti. Bende emme manifolt klepe motoru kırık olup kablosu boşta diye o yakıyor zannediyordum. Obd cihazı alıp bağlandığımda arıza kaydı vuruntu sensörü var. Klepe ile alakalı hata görünmüyor.) Sensör zaten tek kablo diğer ucu gövdeden şase sanırım. Bu kablo ile akü eksi kutup arasında DC gerilim 4.7volt çıkıyor araç çalışırken. Çıkma sensör takmış olunup bu da arızalı olabilir mi? Araçta gidişinde vs bir anormallik yok. Bir ara ışıkta nadiren stop etme, rölanti dalgalanması vardı. Aküyü değiştikten sonra problem daha görülmedi.

SSirin

Sessiz
Vuruntu sensörü nasıl çalışırı araştırınca piezoelektrik malzeme olduğunu gördüm. 2 kablo var birisi şase diğer uca 5volt gerilim veriliyor. Pistondaki ses basıncı piezo malzeme üzerinde gerilim üretip 5volt gelen gerilimi 0'a çekerek beynin algılamasını sağlar. Bu işlemi motor devri boyunca bir çok kez yapar ve bir grafik oluşturur buna göre ateşleme avansı vs. değiştirir buralara çok girmiyorum. Sensörün sağlam olduğunu anlamak için sanırım osilaskopla bakmak gerekir. Ama bendeki yüksek giriş göründüğüne göre piezoelektrik malzeme çalışıp gerilimi sıfıra çekemiyor sanırım. Yanlışım var ise düzeltir misiniz.

SelmanUlay

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Gri

Tekrar merhaba arkadaşlar bugün vuruntu sensörünü değiştirdim dr müller marka olarak aldım ve montajını Sakaryada mazdacı selim ustaya yaptırdım. Sağolsun 1000 tl işcilik aldı contalar sertleşmediği için değişime gerek duyulmadı. Sensörü ise 1800 liraya istanbul oto veysel den tedarik ettim oto veysel başakşehirde japon araçları için hem malzeme hemde onarım için hizmet veren tanınan bir yer bilginize. Sonuç olarak arabanın daha 3 haftalık bir sahibi olarak arabaya ısınamamış arabadan soğumuştum araba vites geçişlerinde bir sarhoş isteksiz keyifisiz ayağımı gazdan çektiğimde vuruntu yapıyordu. Vites değiştirirken ileri geri kelkinme yapıyordu. Motor şanzıman takozlarını tabiri caizse dövüyordu. Hatta bu arabalar böylemi eğer böyle ise ben bu arabaya binmem satarım diye hayıflanmaya başlamıştım taki sensörü değişene kadar araba şimdi tam istediğim gibi oldu. Artık keyifle binmek düşer. Arızayı yaşayan veya yaşayacak arkadaşlara şimdiden iyi şanslar ama tecrübe ederek yazıyorum bu vuruntu sensörü yani knock sensör arızalı ise arabadan soğursunuz herkese kazasız belasız sürüşler.

Mazda 3 vuruntu sensörü çıkan sensör mazda 3 knock sensör

Ekli dosyalar

• IMG_2552.jpeg
    IMG_2552.jpeg
    477.4 KB · Görüntüleme: 8

ayd

Katılımcı
Araç Markası
2010 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Bizim araçların dandik bobin, sensör v.s. sevmediği bir kez daha ispatlanmış oldu. Sizi araçtan soğutan vuruntu sensörü orijinal değil, bizim araçların orijinal vuruntu sensörü "mitsubishi" 'dir. Bu sensör ise "mit subi shi":koptum:. Yan sanayi bile değil, çakması.
1000018317.jpg
Orijinalde bu kırmızı kapak yoktur. Markayı böyle 2 boşlukla yazarlar. Orijinali çıkarıp fotosunu atayım.

1000027784.jpg1000027785.jpg1000027786.jpg

Son düzenleme:
Üst Alt