Selamlar, aracı yeni aldım aldıktan sonra görünen bazı kısımları yaptırdım. Lpg sistemi çok eskimişti. Tank dahil boruları regulatörü değiştirdik.
Bu değişimden önce araçta sürekli rolanti dalgalanması oluyordu ve arıza ışığı yanıyordu. Obd cihazı takınca vuruntu sensörü arızası veriyordu. Lpg sisteminde değişimden sonra dalgalanma kalmadı. Ama bana çok büyük sorun varmış gibi geliyor.
1. olarak yokuşta inanılmaz hantal ya da bana öyle geliyor. Lpg de araç çok bağırıyor. Dün lpg ile 10km hızla yokuşa girdim dik yokuş. Gaza basmama rağmen 30km hızı geçmedi.
2. Gaz hissiyatsız kalıyor sanki basıyorum da gitmiyor gibi
3. İlk çalıştırdığımda aracın motoron arka alt kısmından paylamış mısır sesi gibi ses geliyor ( tencereye vurur ya hani pat diye ama çok dipten ilk kez duyuyorum böyle ses
ve sistematik değil düzenli değil yani)
4. Sanki çıt çıt sübap itici fincan sesi geliyor. Çelik sübap bu arada. Başka şey sebep oluyor da olabilir.
5. Dün uzun süre çalıştıktan sonea egzozdan dinledim derinlerden bum bum ses geliyordu düzenli
6. İlk çalıştırdığımda hemen devir 2 ye kadar çıkıp geri 1 altına yavaş yavaş iniyor. Sıcakken yapmıyor.
7. Benzinde 140 görüyorum ama bana kalırsa zorlanıyor çok bağırıyor
8. aracı boşa alınca yük kalkmış gibi sessizleşiyor ama diğer türlü uğultulu
9. Pedalda titreme hissediyorum. 1 den 2. Vitese geçerken gaz pedalından bir hissiyat alıyorum. Şanzıman yağı iyi ve sıkıntı yok diğer vitrslerde hissettirmiyor bile. Araç dururken camlar bile titriyor çok hafif
Tüm bunları şunun için yazıyorum, bu araçta yağ kaybı veya duman atma yok bazen performansı olağan geliyor bazen çok sıkıntılı. Arıza ışığı söndü ama çok nadir yanıp gidiyor. Vuruntu sensörünün bu kadar şeye sebep olacağını sanmıyorum. Sizce detaylı motor tamiri işine girmeli miyim tam sıkıntı olana kadar sürmeli miyim. Bu belirtiler rektefiye gibi geliyor ,
yeni aldım param çok yok. Ama sessiz düzgün çalışan araba olsun da istiyorum dinlemekten deli olacağım görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.