Mazda 3 BK (2003-09) Vuruntu Sensörü Problemi ve Çözümü

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Standart: 1.470 kPa {14.99 kgf / cm2, 213.2 psi} [250 rpm]

Minimum: 1,029 kPa {10.49 kgf / cm2, 149.2 psi} [250 rpm]

Silindirler arasındaki maksimum fark: 196.1 kPa {2.0 kgf / cm2, 28.5 psi}

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
İlk çalıştırmada motor soğukken rölanti yuksekken titreme yapıyor otuz saniye sonra rölanti normale dönüyor ve titreme olmuyor.Rolantide hiç dalgalanma ve çekişte zayıflık yok hala Atik ve seri aracim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki kompre kisyon testinde basınç kaç olmalı sorunsuz motorda usta gayet iyi demişti hepsi aynı 175 ps
Benim ve tanıdığım 3 ayrı mazda 3 kullanıcısının ortak sorunu. Araç çalışır rölanti ortalama 1700 lerde hiç sıkıntı yok sonra inmeye başlar, bende ortalama 1500 lerde yoğun titreme var başkasında 1000lerde diğer başladı 1500-1000 arasında. Titreme yaklaşık 10-15 saniye sürer ama ciddi bir titreme ki bende trim sesleri geliyor. Sonra rölanti düzene biner yolumuza bakarız. Bunun çözümünü ben bulamadım. Diğerleri de bulamadı bulan olursa çok büyük hayır duası edeceğim

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kırmızı Ruhum

Yeni makinem
Araç Markası
Mazda 3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kırmızı- Sedan
Herkese günaydın bugün motor arazia ışığı saniye aralıklarla yapıp sondu şimdi yanmıyor.Arac beynindemi sorun acaba vuruntu sensörü yaparmi kafam allak bullak

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Herkese günaydın bugün motor arazia ışığı saniye aralıklarla yapıp sondu şimdi yanmıyor.Arac beynindemi sorun acaba vuruntu sensörü yaparmi kafam allak bullak
Benim de aynı dertten yana sıkıntım vardı. Vuruntu sensörü hatası veriyordu. Bazen ışık sönüyor bazen yanıyordu. Sonra değiştim çok şükür kurtuldum. Şu anlık bir sıkıntı yok. Ama öncelikle arıza ışığının yanma sebebini araştırmak lazım ki net yorum yapılabilinsin. Bir Elm cihazına bağlamanız daha sağlıklı olacaktır.

Üst Alt