Merhaba mazdacılar. Öncelikle konuyu açmadan daha önce açılmış diye baktım açılmış ama benim sorunum daha değişik bi sorun. O yüzden yeni konu açmak istedim bilmiyorum hata mı yaptım.
Gelelim araçtaki soruna. Başta çok sıradan gibi gelecektir sorun. Nedir bu sorun: rolanti ve stop etme sorunu. Ama sorunu ilginç kılan detay bu sorun sadece benzinde oluyor lpg de sıkıntı yok. Hayır yanlış söylemedim lpg de sorunsuz çalışıyor ama benzinde rolanti dalgalanması ve stop etme sorunu var. Şöyle en baştan detaylandırayım:
Araç ilk çalıştığında sorun yok benzinde. Lpg de zaten sorun yok. Benzindeyken aracı biraz kullanıp veya vites p konumundayken 1-2 dk. 2bin 3 bin devirde gaz verip gazı ayağımdan çektiğimde rolantide dalgalanma olup bazen de stop etme durumu oluyor. Sonrasında 4-5 saniyede düzeliyor yada stop ediyor. D de kullanırken ışıkta durduğumda ise vitesi n ye almam da durumu değiştirmiyor. Rolanti dalgalanması ve stop etme.durumu oluyor. Yalnız bunlar benzindeyken oluyor. Lpg de.sorun yok. Bu şekildeyken benzinde 250 km uzun yol 150 kilometrede şehiriçi kullandım. Sorun biraz hafifledi. Ama tamamen geçmedi. Sizce bu sorunun nedeni nedir? Bu arada araç mazda 3 2006 model otomatik vites 204 bin km. Rengide gümüş gri