Yanlış yere açmış olduğun konu mevcut konumuz ile birleştirilmiştir, incelemekte fayda var.
Belirtiler sübap sorunu gibi duruyor, iyimser ihtimalle havalar ısındıkça düzelir gibi olur ancak sonbaharda tekrar nükseder.
Araç kaç binde ve üzerindeki süpablar ne zaman değişmiş? Arıza Işığı yakıyor mu? Ayrıca, sübap operasyonu geçiren motor tekrar aynı sorunu vermez diye bir durum yok maalesef.
İridyum bujilerin lpg ile sorun çıkardığını Adem Usta'm söylemişti, denemek istersen ilk önce bujileri normale çevirmeni tavsiye ederim. Ama supaplarda sorun varsa kesin çözüm olmaz bilesin.
Peki bu supap larin periyodik bir bakimi var mi? Ya da bu supaplarin degisme zamanini araba titremeye basladigi zaman mi anlayacagiz.... Üstadlar bu işi daha iyi bilir ama benim bildiğim periyodik bir bakımı yok, arıza verene kadar devam galiba. Başka bir nedenle motor açılırsa kontrol edilir...
www.mazdagaraj.com
Adem Usta'm, konu içerisinde ayar mevzusunda net bilgileri vermiş. Sorun supaplarda ise değişim şart.
Arkadaşlar merhaba,
Aracımda aldığımdan beri duyduğum (1 sene önce ) rölantideyken metal vurma sesi gibi ince değil tok bir sese istinaden geçen hafta Ankara’da iken rem otoya sormak için gittiğimde kısa sürüş ve çalışır vaziyette hava filtresini açıp dinletip sibop yanık olduğu ve 35/40 bine yapılacağı söylendi. Bende tamam deyip memlekete geldikten sonra ara ara kısa tekleme sarsıntılı çalışma direksiyon titremesi ve giderken araba çekermiş gibi belirtiler başladı. Rem oto nun dediği durum mu oluştu acaba diyerek LpG ci ye ve motorcuya baktırdım LPG de sorun çıkmadı. Bujiler NGK iridyum takılmış sorun çıkmadı, bobinler delphi takılmış bir tanesinin direnci düşükmüş sorun çıkmadı ve kompresyon testinde de sorun çıkmadı usta sibop ayarı yanlış yada sıkı yapılmış aracın sibopları sıkı sibop ayarı yapılacak dedi. Benden önceki sahibi Sibop yakmış ve sibop değiştirdiği bilgisini vermişti. Ustanın verdiği cevaba istinaden bu araçlarda sibop ayarı yapılmıyor dedim ama yapıldığını ve sıkılıktan dolayı yapılması gerektiğini aynı zamanda delphi bobin yan sanayi ngk kullan dedi.
Görüşleriniz fikirleriniz öneriliriz nedir, buji bobin nasıl almalıyız, sibop ayarı bizim araçlarda nasıl ve kaç ayar oranında yapılıyor yorumlarınızı bekliyorum