Mazda 3 (2006) aracımda düşük devirde tekleme var. Rampada çekiş düşüklüğü var. Yaklaşık 1 sene önce komple motor yapıldı. Motor yapılırken bujilerin hepsi NGK iridyum, lpgye özel bujilerle değişti. Şuan bu bujilerin 4 tanesinin güncel fiyatı 380 TL. O yüzden bujilerin sorunlu olma ihtimalini yok sayarak, direk bobinlerde sorun olabileceğini düşünüyorum. Bu sebeple 4 tane bobin sipariş ettim. Bobinlerin 4 tanesi 700 TL Taiwan malı.
Araç LPG'li. Lpgciye gösterdim. LPG enjejtörleri sağlam, sadece filtre değişim zamanı gelmiş. Filtre değişti. Arızamız devam ediyor. Bu arada siz sormadan söyleyeyim benzinde de yapıyor mu? Evet yapıyor. LPgdeki gibi teklemesede, benzinde de çok az tekleme var.
Bilgisayara bağladık.
Arızalar şu şekilde;
*Debriyaj konum sivici arızalı. (Siviç kırık onu biliyorum)
*Oksijen sensörü 1 arızalı. Bunu daha 6 ay önce değiştirdim. Çin malıydı. Ömrü bu kadarmış.
*Katalizör arızası gösteriyor. (Katalizör iptal edilmiş. Onu da biliyorum)
Şunu belirtmek isterim. Katalizör iptalken, debriyaj konum sivici arızalıyken, ben bu arabayı 1 senedir sürüyorum. Bunların çekişi, performansı etkileyen bir yanı yok. Motor komple sıfır yapıldıktan sonra 7-8 ay süper performans vardı. Arabayı asla yüksek devirlerde, kesiciye sokacak şekilde de kullanmam. Yani kullanıcı hatası yok.
Bobinlerimiz gelsin bi takalım. Sorun çözülecek mi geri dönüş yapacağım.
Şuan kafamı kurcalayan tek şey var acaba oksijen sensörünün bu işte bir rolü var mı?
Çünkü araçta katalizör iptal.
Yani oksijen sensörü 1 numaralı sensör, katalizörün önünde ki sensör diye biliyorum. Oksijen sensörü 2 numaralı sensörde katalizörün arkasında ki sensör diye biliyorum.
Araçta katalizör yok ki. Bu sensör bundan dolayı arıza gösteriyor olabilir mi?
Boşuna oksijen sensörü de almak istemiyorum.
Çin malı sensör 300 TL (Çin almam bi daha)
NGK marka sensör 650 TL
Denso marka sensör 1100 TL
Alırsam NGK alırım. Katalizör olmadığından bi gereği yok, yada çekişin bunla bi alakası yok derseniz, boşuna 650 TL de oraya vermeyeyim.