Mazda 3 BK (2003-09) Rölantide Titreme - Stop Etme - Subap Sorunu

arnikazamba

Sessiz
Araç Markası
2007 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Sedan
Ateşleme ile ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum. Direksiyon yağını komple yenileyerek işe başlayabilirsin.

Puflama geçmezse direksiyon pompası bıçakları sorunlu denilebilir.

İlk çalışmadaki şıkırtının kaynağı lifterler veya soğukken ses yapan balansı bozuk rulman olabilir.
ses pompadan değil de daha çok motordan geliyor gibi. rulman da aklımda bulunsun hangi rulman oluyor bu.
kompresyon testi yapmadan direkt sorun subaplardan diyen oldu

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
ses pompadan değil de daha çok motordan geliyor gibi. rulman da aklımda bulunsun hangi rulman oluyor bu.
kompresyon testi yapmadan direkt sorun subaplardan diyen oldu
Hangi rulman olduğunu (sorun oradaysa tabi) tecrübeli her usta bulabilir.

Mustafa25

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi-Sedan
Merhabalar,
Dün durduk yere aracımda titreme sonrası motor arıza lambası yanıp sönmeye başladı. Obd2 cihazı ile kontrol ettiğimde p0304 hatası verdi. Sildim düzeldi aksam bir daha kullandım zorlanınca yada ısınınca yine aynı oldu. Evin oraya park ettim sabah ilk buji değişimi yaptık düzelmedi( degisimi gelmiş aslinda nem ve yanmalar vardı), takarken 4. Bobini 1'e taktık ama kısa süre kullanım sonrası 2. bobin hata verdi . Fişlerini sökerek baktık 2.bobinde hiç değişim yok motor çalışmasında. Yan Sanayi aldık taktık mecburen. 1-2 saat dolandım durduk yere 0-1000 devir arası yada ayak frende trafikte titreme başladı ( direksiyon olduğu yerde sağa sola çevirince de titreme oluyordu)düşüp çıkıyor yalnız hızlanınca olmadı. Sonra park edecek iken de birsey yoktu. Sabah bobinleri tekrar kontrol edeceğiz ama rolanti motoru arızalı olabilir. En son halinde baya güç kaybı vardı motor çekmiyor.

SSirin

Sessiz
Merhaba, 2009 3 bk lpg aracım var. Bir ara rölanti dalgalanması, ışıklarda beklerken ara ara stop etme problemi vardı. Aküyü değiştim problem çözüldü. Yaklaşık 1 senedir daha problem yaşamadım. Direkt aküyü değişin demiyorum kontrol edin. Soğuk havalarda akülerin performansı ekstra düşer. Kutup başları sıkılığı da kontrol edilmeli.

Mustafa25

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi-Sedan
Mazda 3 2005 otomatik aracımı çalıştırdıktan sonra ısınması için bir süre bekliyorum sonra yola çıktığımda düşük hızlarda daha 1
.viteste gaza basıp çekince rolanti yukarı aşağı dalgalanıyor. Bazen frene basınca da oluyor. Ayrıca Manuel kullanımda daha çok oluyor mesela 3000 devirde 2.vitesten 3.vitese geçerken rolanti 4000 civarına çıkıyor vınlama sesi duyuluyor sonra normal devrine geliyor. Bu sorun neyden olabilir yardımcı olabilir misiniz. 3 yıldır bende yeni yeni olmaya başladı.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Mazda 3 2005 otomatik aracımı çalıştırdıktan sonra ısınması için bir süre bekliyorum sonra yola çıktığımda düşük hızlarda daha 1
.viteste gaza basıp çekince rolanti yukarı aşağı dalgalanıyor. Bazen frene basınca da oluyor. Ayrıca Manuel kullanımda daha çok oluyor mesela 3000 devirde 2.vitesten 3.vitese geçerken rolanti 4000 civarına çıkıyor vınlama sesi duyuluyor sonra normal devrine geliyor. Bu sorun neyden olabilir yardımcı olabilir misiniz. 3 yıldır bende yeni yeni olmaya başladı.
14 Ocakta da benzer problem yaşadığını belirtmişsin, o konuyla ilgili bir dalgalanma olabilir, sistem hava alıyor olabilir. Araç rölantide çalışırken dalgalanma oluyor mu?

Mustafa25

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi-Sedan
14 Ocakta da benzer problem yaşadığını belirtmişsin, o konuyla ilgili bir dalgalanma olabilir, sistem hava alıyor olabilir. Araç rölantide çalışırken dalgalanma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rolantide iken dalgalanma yok, gaz pedalına basıp bıraktığım zaman oluyor. Dururken de yürürken de. Seyir halinde vites değişiminde yukarı çıkıp sonra normale dönüyor

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rolantide iken dalgalanma yok, gaz pedalına basıp bıraktığım zaman oluyor. Dururken de yürürken de. Seyir halinde vites değişiminde yukarı çıkıp sonra normale dönüyor
Hava alma olabilir diye düşünüyorum.

Üst Alt