Dostlar iyi akşamlar. Bugün murat ustanın yanina gittim. Sohbeti güzel. Benim motor teklemesine servisin subap dediğini murat ustanın ise motor da hic sıkıntı yok demesi beni şaşırttı. Bi yandanda sevindim. Hocam gel dedi elimi egzoz a koy dedi. Gaz da egzozdan hava pat pat pat teklemeli çıkıyor. Benzinde baktım gayet normal çıkıyor. Bu açıdan sevindirici. Hocam senin problem gazda dedi. Servisin taktığı bir LPG markası olduğu icin başka yerde de baktiramiyorum. Sinir oldum. Ama başka bir ustaya daha göstermek istiyorum. Emin olmak istiyorum. Murat ustaya gelmişken 90000 de değişmesi gereken motor yagi, hava ve yağ filtresinin degistirttim.
100 TL motor yagi 5_30 castrol tam sentetik.
35 TL filtreler markasına bakmadim ama sakura ve Bosch değildi.
İşçilik 50 TL
Simdi bazı eksiler motor yagi 5w40 geldi murat usta birşey olmaz dedi. Bende kitapcikta 5w30 yazdigindan bahsettim. Hatta kendi arabasina da 5w30 koyuyorum dedi. Birsey olmaz deyince sasirdim. Cunku 5w40 duymadim hic. Farki ne bilmiyorum. Ben 5w30 koydurttum yine de. İkincisi filtreler için sakura veya Bosch olsun demedi. Direk yan sanayi takti. Ben de unuttum sonradan aklıma geldi. Eksiler bunlar. Artılar hoş sohbet birisi. Babası da öyle. İsini bilen birisi gibi gözüktü. Diğer markalara da bakiyormus.
Bunun haricinde egzoz borusu paslanmis ve egzoz da tıkanıklık var dedi. İnternetten araştırdım mazda 3 egzoz bulamadım.
Nerden ve nasıl bulabilirim fikri olan varsa sevinirim.
Birde dostlar aautogas italia marka LPG takan başka bir yer biliyor musunuz. Başayar hariç.
Kısaca durum bu. Sorulariniz olursa cevaplarım. Fotoğrafları daha sonra eklicem.
[member=582]grafff[/member] hocam yağ konuusunu çok kafana takma, evet kılavuzda 5w30 deniyor ama, 5w40 da sorun yapmaz, 5w40 ın avantajı daha soğuk ve daha sıcak havalarda bir tık daha rahatlatması arabayı, ama castrol yerine mobil tercih edilebilirdi
filtrelerin markasını öğrenseydin iyi olurdu, ne takmış merak ettim
onun dışında egzoz konusunda [member=237]ali-gb[/member] nin bir usta tavsiyesi olmuştu , o da bilgi verecektir.