Mazda 3 (2009-13) RVM Sorunu

Mazdalperen

Sessiz
Araç Markası
2012-Mazda 3 Mirai
Araç Renk ve Tip
Beyaz-Sedan
Merabalar yeni aldığım araçta bir şey dikkatimi çekti . Yan aynalardaki rvm ışığı seyir halindeyken hafif sönük bir şekilde sürekli yanıyor. Arkadan araç geldiğinde rengi canlı hale geliyor bu bir sorun mu sizlere göre?araç lpg sisteminin elektrik akşamından kaynaklı olabilir mi yanlış bağlanmasından dolayı?

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Merabalar yeni aldığım araçta bir şey dikkatimi çekti . Yan aynalardaki rvm ışığı seyir halindeyken hafif sönük bir şekilde sürekli yanıyor. Arkadan araç geldiğinde rengi canlı hale geliyor bu bir sorun mu sizlere göre?araç lpg sisteminin elektrik akşamından kaynaklı olabilir mi yanlış bağlanmasından dolayı?
Aynen öyle benzınde kullanın o hatayı yapmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kitiniz odb lımı?

Akşamları benim çok hoşum gidiyor , yapmaya kalkmasam yapamam :)

Kocaeli sanayide adını hatırlayamadıgım ama bi yere not aldıgım bi lpgci 3-4 mazdada bu soruna rastladıklarını ve düzelttiklerini söylediler.

Ben uzun zamandır kullanıyorum dediğim gibi hoşuma gittiğini içinde elletmedim.

Son düzenleme:

Mazdalperen

Sessiz
Araç Markası
2012-Mazda 3 Mirai
Araç Renk ve Tip
Beyaz-Sedan
Aynen öyle benzınde kullanın o hatayı yapmaz.

Kitiniz odb lımı?

Akşamları benim çok hoşum gidiyor , yapmaya kalkmasam yapamam :)

Kocaeli sanayide adını hatırlayamadıgım ama bi yere not aldıgım bi lpgci 3-4 mazdada bu soruna rastladıklarını ve düzelttiklerini söylediler.

Ben uzun zamandır kullanıyorum dediğim gibi hoşuma gittiğini içinde elletmedim.
Aynen benimde hoşuma gidiyor sadece ilerleyen zamanda rvm ye komple zarar vermesinden korkuyorum sadece :)

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Aynen benimde hoşuma gidiyor sadece ilerleyen zamanda rvm ye komple zarar vermesinden korkuyorum sadece :)
İmpesive sahiplerinin çogu bu durumu bilmiyor :)

LPG 2015den takıldı şükür sıkıntı yok , olacagınıda sanmıyorum ama siz bilirsiniz.

Benzinde iken olmadıgını teyit etmediniz sanırım , bi ara kontrol edin benzindede yapıyormu.

@Mazdalperen kit odbli mi ?

Araç Markası
2010 Mazda 3İmpressive
Araç Renk ve Tip
Beyaz Sedan
hoş bulduk arkadaşlar teşekkür ederim.Benim belirli başlı sıkıntılarım şunlar var. RVM çalışmıyor.(dikiz aynalarının üzerinde ışıklar durmasına rağmen çalışmıyor. Sorun neyden kaynaklanabilir ,Ve bu problemi yaşayan varsa nerede tamir ettirip baktırdı gibi. bir de Yağmur ve gece sensörünün olduğu yeri siyah sika ile yapıştırmışlar.Farları otomatik e aldığımda sanki sürekli geceymiş gibi algılıyor ve sürekli yanıyor.Yağmur da keza aynı.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
hoş bulduk arkadaşlar teşekkür ederim.Benim belirli başlı sıkıntılarım şunlar var. RVM çalışmıyor.(dikiz aynalarının üzerinde ışıklar durmasına rağmen çalışmıyor. Sorun neyden kaynaklanabilir ,Ve bu problemi yaşayan varsa nerede tamir ettirip baktırdı gibi. bir de Yağmur ve gece sensörünün olduğu yeri siyah sika ile yapıştırmışlar.Farları otomatik e aldığımda sanki sürekli geceymiş gibi algılıyor ve sürekli yanıyor.Yağmur da keza aynı.
Mesajının taşındığı bu Konuyu incelemekte fayda var.

Öncelikle yapıştırma ile bypass edilen ne arızası varsa oraya odaklanmak gerekiyor.

Kırmızı Ruhum

Yeni makinem
Araç Markası
Mazda 3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kırmızı- Sedan
Arkadaşlar herkese selam aracımda RVM ışığı sürekli sarı yanıyo aktif olmuyor.Marsa basarken anlık yeşil olup tekrar sarıya dönüyo ve RVM ışığı yeşile dönmüyor ne yapabilirim.Samsunda kime gösterebilirim.Benim yapabileceğim birşey varmı.Mesela arka tamponları söküp modül soketlerine mi baksam.Tam olarak yerleri nerede

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Arkadaşlar herkese selam aracımda RVM ışığı sürekli sarı yanıyo aktif olmuyor.Marsa basarken anlık yeşil olup tekrar sarıya dönüyo ve RVM ışığı yeşile dönmüyor ne yapabilirim.Samsunda kime gösterebilirim.Benim yapabileceğim birşey varmı.Mesela arka tamponları söküp modül soketlerine mi baksam.Tam olarak yerleri nerede

Akünüz ne durumda?

Kırmızı Ruhum

Yeni makinem
Araç Markası
Mazda 3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kırmızı- Sedan
Akuye hiç bakmadım ama sabahları ilk çalıştırma da çok az gecikmeli marş basiyor.Aku den AaRVM etkilemirmi

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
1 kişide olmuştu akü değişince düzeldi

Kırmızı Ruhum

Yeni makinem
Araç Markası
Mazda 3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kırmızı- Sedan
Akü kutup başını söküp takarsam müzik sistemi kod istiyormu

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Normalde istiyor diye biliyordum ama bir çok kişi istemediğini belirtti
Bk'da istemiyor, ayrıca; istiyor olsaydı, on yıldır buralar, "pin kodu istedi, çözümü nedir" mesajlarından geçilmezdi, doğal olarak da bununla ilgili bir konumuz olurdu. :krnz:

Olmadı, akü resetleme yapınca araç pin kodu neden istemiyor başlıklı bir konu açalım. :hhhhhh:

Kırmızı Ruhum

Yeni makinem
Araç Markası
Mazda 3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kırmızı- Sedan
Arkadaşlar akü kutup başını söküp takıldığında kod isteniyor ayrıca camlarda tekrardan kodlamaya gerek yok normal çalışıyor bilginiz olsun

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Bk'da istemiyor, ayrıca; istiyor olsaydı, on yıldır buralar, "pin kodu istedi, çözümü nedir" mesajlarından geçilmezdi, doğal olarak da bununla ilgili bir konumuz olurdu. :krnz:

Olmadı, akü resetleme yapınca araç pin kodu neden istemiyor başlıklı bir konu açalım. :hhhhhh:
Neden istemiyor diye konu açmamız lazım

Kırmızı Ruhum

Yeni makinem
Araç Markası
Mazda 3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kırmızı- Sedan
Selam herkese akü kutup başını soktum bekledim sonra geri taktım.Müzik sistemi için kod istemiyormuş servise sordum gerçekten öyle.Camlarda istemedi aynen çalıştılar kodlama yapmadım ama rvm sorunu aynen devam.Akum iyi durumda.Trabzon servisi Adnan otomativ aradım gelin bakalım dediler tabi ama ben önce yan aynaların içini söküp kontrol etmek istiyorum kablo vs çıkıntı si varmış diye ayrıca arka tamponlarinda söküp köşelerde ki radar soketlerini kontrol etmek istiyorum.Sök tak yapacam belki düzelir.Fikri olan yazarsa sevinirim

Üst Alt