ibrasoft
Aktif
Selam herkese akü kutup başını soktum bekledim sonra geri taktım.Müzik sistemi için kod istemiyormuş servise sordum gerçekten öyle.Camlarda istemedi aynen çalıştılar kodlama yapmadım ama rvm sorunu aynen devam.Akum iyi durumda.Trabzon servisi Adnan otomativ aradım gelin bakalım dediler tabi ama ben önce yan aynaların içini söküp kontrol etmek istiyorum kablo vs çıkıntı si varmış diye ayrıca arka tamponlarinda söküp köşelerde ki radar soketlerini kontrol etmek istiyorum.Sök tak yapacam belki düzelir.Fikri olan yazarsa sevinirim
Tamamen elektronik bir düzenekteki problemi sök takla bulmaya çalışmak yorucu olacak. Öncelikle kolay gelsin.
RVM nin zayıf aküde pasif moda geçtiğini arkadaşlar söylemişler, aküyü söküp takma değil yeni bir aküyle denediğinizi düşünüyor ve o ihtimali eliyorum.
Forscan veya Mazda nın programı ile RVM bölümünü kontrol etmeniz daha faydalı olacaktır. En azından arıza kodu vardır eğer sistem sarıya dönüyorsa. Direk hedefe doğru yoğunlaşırsınız. Diğer türlü aynaları sök ba;, ki aynalarda led var sadece, arka tampon radarlarını sök tak, sağ veya sol sensör bozuksa anlamanız mümkün değil gibi gibi uğraşlar.
Şansınız yaver giderse mekanik keşifle arka radarlardan birinin soketinde oksitleme vs bulursunuz. Ama sorun elektronikse, tüm parçaları yenisiyle test etmeden veya elektronik destek olmadan sorunu bulmanız mümkün değil.