Merhaba arkadaşlar, 2005 model Mazda 3 aracımda subap değişiminin ardından 1000 km benzin ile kullanım sonrası LPG de tekrar kullanmaya başladım. Tabi önce LPG yol ayarı yaptırdım. Tam o sıralarda ELM327 cihazım geldi. Tabi hemen @MutluTEKİR hocamın konularını okuyarak Torque Pro ile LTFT / STFT değerlerini loglamaya ve grafiklerini incelemeye başladım. STFT değerlerini incelediğimde yüksek devirlerde +-5 aralığında gezerken 2000 devir civarlarında bu değerin +15 i de geçtiği görülüyor. Araç fakir karışımda da olsa sonuçta değerler normal loglanmış gözüküyor. Fakat iş LTFT'ye gelince değişiyor. LTFT değerinde 3 depo LPG de kullanmama rağmen en ufak oynama olmadı, hep sabit 14,8 değerinde. Sanki bu değere sabitlenmiş gibi fakat grafiğinden de görüleceği gibi en ufak bir oynama olmuyor. Torque de ölçümünü yaptığım sensör "Fuel Trim Bank Long Term" olanı. Şuana kadar bunun LPG ayarından olacağını düşünmüştüm ama bugün benzinde de birkaç km gittiğimde LTFT yine 14.8 de sabitti. Burda ki sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? ELM327 cihazından şüphelenerek başka bir LPG'li araca taktım ancak düşündüğüm olmadı, o araçta LTFT değerleri düzgün değerlerde ve belli aralıklarda değişim gösterdi ne 14.8 gibi yüksek bir değer gösterdi ne de bu değer gibi sabit kaldı.