İftara kadar zaman gecsin sislere aldigim ledleri takim dedim asagi indim taktim yukari ciktim 15 dk surdu geriye kaldi 30dk
Sisler guzel oldu simdi on taraf komple 6500k ama mercekden cikan goruntu 1 tik daha koyuya kaciyor ama ona yapcak bisey yok.
Toplam maliyet = h11+h11+hb3+t10=400tl ~
Himm yaapmiyom sonra tam apacisin diye makara yaapiyonuzSisleri de selektöre bağla
Yakışır yakışır, alt üst şimşekHimm yaapmiyom sonra tam apacisin diye makara yaapiyonuz
Hem daha az enerji de harcıyor,
yanıtınız için teşekkürler.
bir kaç öneri daha gelirse, sanırım alacağım.
Biraz daha ucuz bir ürün alın bence. Inwells marka (kısa-uzun) kullanıyorum, 2 ay oldu yaklaşık aydınlatması vs. çok güzel fiyatı 100 TL civarı.
Inwells Led Xenon H7-h1-h4-hb3-hb4-h11-h3-h27 8000 Lm Max.ışık - n11.com
Murat Bey, kısa uzun derken, 2 çift mi kullanıyorsunuz ?
Murat Bey, kısa uzun derken, 2 çift mi kullanıyorsunuz ?
Tam da bu mercek olayını araştırıyordum,Sizin araçta H4 olduğundan mercek yok, reflektör var. Eğer şapka yoksa verim alamazsınız, karşıdakilerin gözünü bellemesi de cabası olur.
Sizin araçta H4 olduğundan mercek yok, reflektör var. Eğer şapka yoksa verim alamazsınız, karşıdakilerin gözünü bellemesi de cabası olur.
Şapka olayında ampulün camı ısıdan koruması için yapıldığı kannatindeyim. Şahsen şapkalı ve şapkasız olarak denedim kendi aracımın farında , gösterişinde ve ışık dağılımında fark göremedim.
Farın reflektörüne uyarsa şayet hiç bir sıkıntı olmayacaktır.
Farlarda cam kullanılmıyor, cam olayı çoktan kalktı. Isı ise merceklide de, şapkasız halojende de hepsinde var. Şapkanın nedeni kesilme çizgisini daha iyi hale getirmektir. Şapkalı farlarda şapka kaldırıldığında genelde kesilme çizgisi kaybolur ve yukarılara da ışık sızması olur.
Bazı farlarda reflektör o kadar güzel ayarlanmış ki led takıldığında kesilme çizgisi de güzel oluyor. Bu da deneme yanılma yöntemiyle bulunabiliyor ancak.
Ledler ne kadar minik olursa odaklanması daha iyi oluyor demişti biri...
Bi de ne kadar minikse far koruma kapağını kapatabilme şansınız artıyor