bahh ölü yok, bu kaza ( mazda hariç) başka bi markada olsaydın hepsi goo tooo duu ahmet karaca ahmet
İstikrarlı ve istisnasız bölünüyorlar efenim önüne geçmek mümkün değil...
Düşman gözüne!
Yok değilMassey Ferguson
Vites tek kol, ekstra takviye kolu olmaması sebebiyle Fiat 415Yok değil
Fiat büyük ihtimalle de 480'lik
Janttaki ağırlık siyah olsaydı 540'lık olurdu.
Mazda Garaj bilgilendirme departmanı iftiharla sundu.
Vites tek kol, ekstra takviye kolu olmaması sebebiyle Fiat 415
480'liklerde de vites tek kol. 3+3=6 vites, ilk üçü ağır devirde çalışır bir nevi takviye olayı. iki tane de geri vitesi vardır.Vites tek kol, ekstra takviye kolu olmaması sebebiyle Fiat 415
Benim uzmanlık (öhömm) alanım Ford, Massey, Fiat az biraz da SteyrNasıl döküldü traktörcüler, hay maşallah. Hadi John Deere'ciler siz de gelin, Landini'ciler siz de katılın.
Islık çalar gibi çıkan egzoz sesi o yıllarda çok egzantrik gelirdi bizim köyde... İlk ve tek Steyr sahibi alışılmışa ne meydan okumuş da haberimiz olmamış.Traktörlerden anlamam yalnız Steyr deyince 1983-1984 yıllarında şu an yerinde devasa kentpark olan Steyr fabrikasında staj yapmıştım
Hadi ya, ben 480 leri çift kol sanıyordum abi. Bizim orda pek olmayınca bilgim kıt kalıyor. 415 i de kısa süre gördüm, bu ne m.k. deyip hiç çıkmadım üstüne vitesleri karışırdı 415 in bolca. Ama 640 çok sürdüm hatta balye de bağladım amatör olarak, çok keyifliydi 640480'liklerde de vites tek kol. 3+3=6 vites, ilk üçü ağır devirde çalışır bir nevi takviye olayı. iki tane de geri vitesi vardır.
Ekli dosyayı görüntüle 61194
Yolum düşerse, araştırıp sorarım fakat büyük ihtimalle bu mefta 76 yılı öncesi 480'lik.
76 sonrası jant ağırlıkları beyaz renkti.
Ford, Massey, John Deere, Fiat, New Holland, landini, başak, Leyland(benim kütüphanede bunlar var )Nasıl döküldü traktörcüler, hay maşallah. Hadi John Deere'ciler siz de gelin, Landini'ciler siz de katılın.
Ben 415 görmedim hocam, çok eski model olduğu için herhalde... Bizim köyde, orta direk aileler, Fiat 480 - Massey 135 - Ford 3000 sahibiydi... Bir tık biti kanlananlar da Fiat 540 veya 640 - Massey 140-175-185 - Ford 3600-6000- sahibiydi.Hadi ya, ben 480 leri çift kol sanıyordum abi. Bizim orda pek olmayınca bilgim kıt kalıyor. 415 i de kısa süre gördüm, bu ne m.k. deyip hiç çıkmadım üstüne vitesleri karışırdı 415 in bolca. Ama 640 çok sürdüm hatta balye de bağladım amatör olarak, çok keyifliydi 640
Söylemesi ayıp ben de fordcuyum yürekten cayırdayan bir fordu hiç bir şeye değişmem.
3-5 kez kullandım 15lerimdeyken, tek kol vites çok zordu. Daha küçükken komşumuzun Ford 3600 lüğü vardı , çayda ev yapmak için taş yuklerlerdi, benim görevim 1 takviye ile orta boy taşların olduğu yerlerden traktörü goturmekti, tamper dolunca benim görev biterd. Ne heyecan duyardım. Yalnız bu Ford'un vitesi çok sık karisirdi. Bizde 135 lik Ferguson var, Ford'un tadını vermiyor.Benim uzmanlık (öhömm) alanım Ford, Massey, Fiat az biraz da Steyr
85 yılında 83 model Fiat 480 ile başladım direksiyon sallamaya.