Arkadaslar 300 binliralik cx5 alipta 6 ayda katlanir aynalarin sapitmasi asla normalnkarsilanabilinecek bir durum degil once sol ayna kapanmamaya sonra sag ayna acilmamaya basladi 20 senedir opel ve wolswgene bindim hic birinde boyle basit bir ariza olmadi birde utanmadan elle acilmaya veya kapatilmaya calisilmis savunmasi tam bi rezillik bunu biri zorlayacaknbu besbelli size dusen joyle bir durumda bile calisabilen bir ayna yapmak . Elektrikli bagaji elle indirsek bile bozjlmuyor ayna neden disli siyirir yada kalibrasyonu bozulur anlamadim. Almandan japona gecerken yok canim dedim ogrenmislerdir araba yapmasini dedim ama malesef sasirtmadilar ... İsteyene numarami verebilirim mazda hakkinda bilgi almak isteyenlere ... 05326323417
Bu tip aynaya sahip araçları olanlara hep sormuşumdur,
@Calimero hocam da bu soruya muhatap olmuştur... "Bu aynalar her araçtan inip binildiğinde açılıp kapanıyor mu? Yoksa, açılıp kapanma araç sahibinin inisiyatifinde mi?" Sorum bu...
Neden?
Çünkü, biliyorum ki, her araçtan inilip binildiğinde aynalar kendini katlayıp, açtığında ömrünün uzun olmayacağıdır...
Ayrıca; aynı durum start stop özelliği için de geçerli... İki yıl olmadan akünün ömrünü tüketen bu sistemin akü fiyatları da normal akünün üç katı civarında...
Size tavsiyem, start stop da kapatılabiliyorsa bence kapatın, iki yıl sonra aynı minvalde aküm bitti diye dert yanmayın derim... Naçizane.
* * *
Gelelim asıl meseleye;
Belirtmiş olduğunuz arıza, garanti kapsamındadır, sorunsuzca arıza giderilir ama ilerisi için ne olur bilemem... Kıyas yapmış olduğunuz, diğer markalar ile Mazda'nın size yaşatmış olduğu sorun, emin olun ki, farklı sonuçlarla karşınıza çıkmaz(dı)... Yani, bütün markalarda bu ve benzeri mekanik yoğunluğu olan sistemlerin kısa vadede arıza vermesini ben normal karşılıyorum... Yapan mühendislerin de normal karşılaması en büyük dileğim...
Herkes, (şimdilik) kumandaya basınca aynaların ahenkle dans etmesini seviyor olabilir ama bir çoğu kısa vadede aynaların bu dans kabiliyetini kaybettiğini görünce canı sıkılacaktır...
Aracınız hayırlı olsun, keyifli forumlar, kazasız belasız sürüşler...
Lütfederseniz de, bi hoşgeldin deriz...
Ayrıca; Garaj'da 300 binlik Mazda ile 3 binlik Mazda arasında fark yoktur...