4 santim daha fazla yere basıyor hocam, aynı kalması biraz zor.15 den 16 ya geçen herkes aracın sertleştiğini mi söylüyor? Aynı kaldı diyen var mı hiç?
Ben bu kadar farkedecegini sanmiyordum. Genelde herkes "bir miktar farkeder" derdi ama "bayagi bir miktar" farkediyormus. Ozellikle de biraz bozuk yada parke dosenmis yolda cok belirgin.4 santim daha fazla yere basıyor hocam, aynı kalması biraz zor.
Arkadaşlar jantı aldık güzel de oldu ama hiç ummadığım bir sorun çıktı.
Kaliperleri boyamak için lastiği çıkarmak istedim. Bijon anahtarı jantın bijon yuvasına geniş geldi. Lastiği sökemedim. Bijonlar 21mm.
Jant yuvalarının genişliği 29mm, bijon anahtarının kafası dıştan 30mm.
seçenekler
1- Bijonları 19mm olanlarla değiştirmek
2- 21mm kısa lokma+L yada T kol
Tavsiyesi olan var mı?
21mm bijon anahtarlari janttaki yuvaya girmiyor.Yada direk bijon anahtarıda alabilirsin.
Lokma alacagim gibi. Endisem lokma kirilir mi? Cunku lokmalarda et kalinligi az oluyor.Astinadaki jantdada bu yüzden çok sorun yaşamamıştım.
Oraya uyan bi lokma ucu bul dış çapları farklı farklı olanlar var bi tarafı lokma ucuna diğer tarafı bijon aanahtarına girecek bi alyan givi bişey mutlaka vardır malzemecilerde.
Arkadaşlar, yazlik kislik degistirirken surekli jantlarin cizilmesinden, duzgun yapilmayan balans ayarlarindan vs biktigim icin yazlik kislik 2 ayri jant kullanmak istiyorum. Aklimdaki alternatifler şöyle;
1) 16 kara jant alip kisliklari ona taktirmak
2) mayis indirimi olursa eger yeni jant alip yazliklari ona taktirmak
1.secenek icin toyotadan cikma kara jantlarin takimi 250tl falan ama lastikci gobekler uymayabilir mazdalarin gobegi daha geniş sanirim dedi. Tam da emin olmadan soylemesi aklimda bir soru isareti birakti. Boyle bir tecrube edinmiş birisi var mi?
2.secenek bana daha mantikli geliyor, onda da alirsam bm kasanin power jant modelinin 16 olanini almak istiyorum acaba bm bl gobekleri de farklimidir?
Not: Jant 16 olmak zorunda hem yazlik hem kislik lastiklerim yeni sayilir max 5er bin km kullanildi.
Makyajlı rx 19 demi ?Mazda 3 e Rx-8 jantı takılır mı? Ebatı 18" inç olduğu için bir takım soruları beraberinde getirecektir ama asıl ilgilendiğim kısım, bijonlar uyar mı ve görüntüsü nasıl olur?
Teşekkür ederim.Evet makyajlı 19"