- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Motto çekirge'nin sorununa çare olamadı. Araç pek kullanılmadığı için üstünde durmuyoruz...
Ateşleme sistemi üzerine yoğunlaşmak gerekiyor gibi.
Motto çekirge'nin sorununa çare olamadı. Araç pek kullanılmadığı için üstünde durmuyoruz...
2-3 gündür LPG araç içi göstergesi kırmızı gösteriyor. Bezinden LPG ye geçtigi sırada 4-3-2-1 yeşil ışıklar sırayla yanıp kırmızıya düşüyor. Şamandıra takılmıştır diye biraz tokatladım, simit tüp üzerindeki göstergede sorun yok, Gaz aldım, km yapıp depoyu yarıya düşürdüm degişmedi. Tanktan cıkıp öne beyne giden kabloyu takip ettim ezilme çarpma yırtık görünmüyor. En son araç içi göstergeye gelen kabloyu da kontrol ettikten sonra sorunun o araç içindeki minik göstergede olduguna ihtimal verdim. Benzer sorunu yaşayan, bilen duyan varmıdır? (ekleme: LPG sistemi Lovato)
Prinste öyle filtre değişim uyarısını biliyorum, bu uyarı degil. Benzinden LPG'ye geçiyor araç, tam dolu ışıgı (4 tane yeşil) yanıyor ve sırayla 3-2-1 yeşiller yanıyor ve kırmızıya düşüyor. Avometreyle baktım, tekrar şamandıra çıkışından beyne giren kabloyu dışardan bi kabloyla cekip test edecegim. Neyse yine hafta sonuna ugraş cıktı bana. Neticesini paylaşırım.1 yeşilden sonra 1 kırmızıya düşer, tam boşalınca da ses çıkarır kırmızı yanıp söner ki zaten. Atiker'de böyleydi.
Ya da bir arıza okumuştur sistem o nedenle kırmızı uyarı veriyordur. Benim prinste filtre değişim km.si gelince ışık yakıyor.
Eğer kablolardan emin isen tankta bulunan cam göstergenin üzerine yoğunlaş. Tank üzerinde cam göstrge üzerinde iki adet vidayı gevşetip sağa ve sola çevirdiğinde ibrenin hareket etmesi gerekiyor. Eğer hareket yoksa cam gösterge arızalıdır. İçerisinde ki dirençler araç içindeki göstergeye sinyal gönderir. Araç içindeki gösterge kolay kolay arıza verecek bir parça değil. Şunu da deneyin. Lpg ecu soketini çıkartıp tekrar yerine takın. Bir tür resetleme. Hatta ilk olarak bu işlemi yapın. Ayarlarınız bozulmaz.
Dün aracın muaynesi vardı şükür tek seferde girdik çıktık. muayneden çıktıkdan yaklaşık 15 km sonra hiçbişey yokken rolanti birden bire 2000 lere kadar çıktı düzelir dedim benzin-lpg geçiş yaptım nafile. daha önceleride böyle olmuştu otogazcı bütün ayarları yapıp düzeltmişti. dün bende aşağıdaki görselde belirtdiğim cıvatayı neredeyse sonuna kadar gevşetip rolantiyi 1100 e kadar düşürebildim. gaz pedalı sanki takılı kalıyormuş gibi araba kendi kendine gaz veriyor. wd-40 sıktım biraz karbüratörün üstündeki gaz la alakalı kısımlarına. bu sorunu yaşayan ve çözüme ulaşan varmı acaba ???
Sistem, hava alıyor olabilir mi?
abi daha önce de aynı şekilde olmuştu lpg ayarı yapılmıştı. karbüratörden yada filtrenin ordan hava aldığını zannetmiyorum. çünkü onla alakalı geçen defa hiçbi işlem yapılmamıştı sadece lpg ayarlarını tekrardan yapmışlardı. hem abi sende biliyosun karbüratörü yaptıralımız hemen hemen bi yıl oluyor. lpg sisteminden hava alma olasılığı var mı peki @Domestos veli abi ?
Sistemden kastım; hava yakıt karışımına etki edebilecek yerlerdir, hava emiş borusunda kırık çatlak vs. olabilir, su kaçıran boru vs. olabilir, iyi kontrol etmek gerekir. Lpg denildiği için ilk aklıma gelenler bunlar. Fakat; gaz teli sertleşmişse ve takılıyorsa da olabilir, yağlayıcılarla bu sorun giderilebilir.
Dün biz atikere gittik aynı sorun hep kırmızı yanıyor bizde bazen yeşil oluyor kafasına göre adam gazı fulle dedi fulledik geldik tankın üstündeki dirençli göstergeyi söktü yenisini taktı düzeldi bunlar çok hassaslar dedi 35lira aldı2-3 gündür LPG araç içi göstergesi kırmızı gösteriyor. Bezinden LPG ye geçtigi sırada 4-3-2-1 yeşil ışıklar sırayla yanıp kırmızıya düşüyor. Şamandıra takılmıştır diye biraz tokatladım, simit tüp üzerindeki göstergede sorun yok, Gaz aldım, km yapıp depoyu yarıya düşürdüm degişmedi. Tanktan cıkıp öne beyne giden kabloyu takip ettim ezilme çarpma yırtık görünmüyor. En son araç içi göstergeye gelen kabloyu da kontrol ettikten sonra sorunun o araç içindeki minik göstergede olduguna ihtimal verdim. Benzer sorunu yaşayan, bilen duyan varmıdır? (ekleme: LPG sistemi Lovato)
Aynısı için 50 TL ödedim ve sorun geçmedi. Ben şamandıra pozisyonuna göre ince bir ayar yaptım şimdilik gösterge %80 doğru çalışıyor. Fakat kökten çözüm için şamandıra değişecek.Dün biz atikere gittik aynı sorun hep kırmızı yanıyor bizde bazen yeşil oluyor kafasına göre adam gazı fulle dedi fulledik geldik tankın üstündeki dirençli göstergeyi söktü yenisini taktı düzeldi bunlar çok hassaslar dedi 35lira aldı
Dün biz atikere gittik aynı sorun hep kırmızı yanıyor bizde bazen yeşil oluyor kafasına göre adam gazı fulle dedi fulledik geldik tankın üstündeki dirençli göstergeyi söktü yenisini taktı düzeldi bunlar çok hassaslar dedi 35lira aldı
Aynısı için 50 TL ödedim ve sorun geçmedi. Ben şamandıra pozisyonuna göre ince bir ayar yaptım şimdilik gösterge %80 doğru çalışıyor. Fakat kökten çözüm için şamandıra değişecek.
Ben yaklaşık bi ay önce simit tanka geçiş yaptım. İlk başta benim de tuhafıma gitti 20 liralık tüpde bi dolu gösteriyor bir boş takan ystalar simitlerde böyle kö den takip ediceksin dediler. Bende boşalınca 120 tl ye dolduruyorum 330-340 km arası komple bitiyor her dolum yaptığımda km yi sıfırlıyorum öyle takip ediyorum
LPG ölçümünde kesin depo izlenimi zor, simit tank olunca hem şamandıra hemde Tankın yayvan olması ölçümü hassasiyeti zorlaştırıyor. Fakat bu kadar bi dolu bir boş gösterecek derecede anormal olacagını düşünmüyorum. benimki bozulmadan evvel simit olmasına ragmen gayet iyi gösteriyordu. (sistem Lovato)
Valla Benim Araç 93 323 sedan bg kasa. Bilenler bilir zaten 14 yıldır aynı aracı kullanıyoruz. Eski tankın daha 4 yılı vardı ancak muayne için sola alınacağından bagajı işgal edecek olmasından dolayı simit tanka geçiş yaptım. Tank da şamandırada sıfır üretimi nisan 2018. Tabi bozuk da olabilir ama benimki genelde hep kırmızı yanıyor bazen pek nadir 3-4 ışık yandığını görüyorum. Aslında çokda aman aman bi problem değil bu benim için. Şehir içi biraz sert kullanımda 330-340 görüyorum. Daha aşağısı olursa bi yerde bi arıza var demektir. Benim için sorun değil. Takıntı yapan arkadaşlar da bu şekilde bi yol izleyebilirler. Sağolsun ustalarımız 10-20-30 her yerden masraf çıkartıyolar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi