- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Geçiş ısısı ayarı yapılabilir.Lpg de yazlık kışlık mı var ??
Geçiş ısısı ayarı yapılabilir.Lpg de yazlık kışlık mı var ??
Biraz yüksek tutulur yaz kış farkı olmazGeçiş ısısı ayarı yapılabilir.
Mevsimlik ayar yapılması gerek diye biliyorumLpg de yazlık kışlık mı var ??
Biraz yüksek tutulur yaz kış farkı olmaz
[/QUOTEFarki bilmem ama ayar yapılması gerektiği kesinBiraz yüksek tutulur yaz kış farkı olmaz
Lpg basıncı yüksek hızlarda yeterli değil, ayırıcı arızalı olabilir. İyi bir lpg ustası sorunu çözer.merhaba bugünlerde şöyle bir sorunum daha var ; trafik yoğunken dur-kalklarda veya uzun yolda 140 üzerinde seyir ederken araç gazdan çıkıyor ve benzin e geçiyor . Lpg switch button u kırmızı-mavi sinyaller vermeye başlıyor. tekrar gaza geçirmeye çalıştığımda sonuç hüsran .fakat 3-4 dakika benzinle ilerleyip tekrar gaza alınca sorun olmadan ilerliyorum lpg ile.
Sanırım sıcaklıktan olmalı ama konu hakkında bilgisi olan aydınlatabilir mi ?
Sağlıklı bir sistemde gaz kokusu olmaz.sizde bazen gaz kokusu geldiği oluyor mu ?
Acil değil ama o ses ile kullanmaktansa yaptırmak daha mantıklı bence...Arkadaşlar dün başladı, kontağı kapatınca bip bip bip sesi geliyor. Lpg filtre değişim ve ayar yapılması gerekiyormuş. Ne kadar süre-km bu şekilde kullanabilirim? Bu değişim acil mi?
Bu konu ile ilgili detaylı ayarlar henüz forumumuzda yok maalesef.merhaba arkadaşlar 99-03 model Mazda 323 araçların LPG ayarı nasıl yapılmalı yol ayarı (AFR) yapılmalı mı ? yapılmayan aracın performansı nasıl olur araç a olumsuz bir etkisi var mıdır sizler ne yaptırdınız nasıl kullanıyorsunuz deneyim ve fikirlerinizi alabilirmiyim
Adem ustam bizim motorlara lpg ayari yolda yapilmali diyor bu bilgiye dayanarak candan muhendisligi aradim araç bilgisi verdim geldiginiz de araciniz afr ayarina uygun mu ona Bi bakar uygunsa ona göre yol ayarini yapariz bende yaptiran varsa bi on bilgi alayim faydasi varmi diye fikir sahibi olayim dedim cunku 50 km yol ve 300 tl tutarinda bir fiyat cikiyor karsima yoksa boşa gitmiyim dedim ama yine gidip baktirip deneyimleri yazmak bana kaldiBu konu ile ilgili detaylı bilgi ve paylaşım henüz forumumuzda yok maalesef.
Afr ayarı yaptıranlar, kesinlikle tavsiye ediyor ama ne zamana kadar geçerli vs detaylı bilgi yok.
* * *
Tecrübe veya bilgi sahibi olduğunda paylaşırsan öğrenmiş ol
Gecerlilik suresi olarakta şöyle bir bilgi var parça değişimi ve regülatörun hava ayarinin bozulmasi ve değişimi başka bilgi yokAdem ustam bizim motorlara lpg ayari yolda yapilmali diyor bu bilgiye dayanarak candan muhendisligi aradim araç bilgisi verdim geldiginiz de araciniz afr ayarina uygun mu ona Bi bakar uygunsa ona göre yol ayarini yapariz bende yaptiran varsa bi on bilgi alayim faydasi varmi diye fikir sahibi olayim dedim cunku 50 km yol ve 300 tl tutarinda bir fiyat cikiyor karsima yoksa boşa gitmiyim dedim ama yine gidip baktirip deneyimleri yazmak bana kaldi
Ne demek yokgeçerli vs detaylı bilgi yok
Değer olarak var mı?Ne demek yok
14,7Değer olarak var mı?
Ben bu durumda o kadar parayı vermezdim... Rakım seviyesine göre değişkenlik gösteren lpg illetine güven mi olur.Adem ustam bizim motorlara lpg ayari yolda yapilmali diyor bu bilgiye dayanarak candan muhendisligi aradim araç bilgisi verdim geldiginiz de araciniz afr ayarina uygun mu ona Bi bakar uygunsa ona göre yol ayarini yapariz bende yaptiran varsa bi on bilgi alayim faydasi varmi diye fikir sahibi olayim dedim cunku 50 km yol ve 300 tl tutarinda bir fiyat cikiyor karsima yoksa boşa gitmiyim dedim ama yine gidip baktirip deneyimleri yazmak bana kaldi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gecerlilik suresi olarakta şöyle bir bilgi var parça değişimi ve regülatörun hava ayarinin bozulmasi ve değişimi başka bilgi yok
Buji , hava filtresi ve lpg filtresini orjinal yeni olarak gidip ayar yaptırın.Adem ustam bizim motorlara lpg ayari yolda yapilmali diyor bu bilgiye dayanarak candan muhendisligi aradim araç bilgisi verdim geldiginiz de araciniz afr ayarina uygun mu ona Bi bakar uygunsa ona göre yol ayarini yapariz bende yaptiran varsa bi on bilgi alayim faydasi varmi diye fikir sahibi olayim dedim cunku 50 km yol ve 300 tl tutarinda bir fiyat cikiyor karsima yoksa boşa gitmiyim dedim ama yine gidip baktirip deneyimleri yazmak bana kaldi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gecerlilik suresi olarakta şöyle bir bilgi var parça değişimi ve regülatörun hava ayarinin bozulmasi ve değişimi başka bilgi yok
O benzin için. LPG için 15.5
O dediğin karbüratörlü sistemde değil mi abi? Enjeksiyonda MAF sensörü düzenliyor, LPG enjeksiyon süreleri de benzin enjektörlerini taklit ediyor.Ben bu durumda o kadar parayı vermezdim... Rakım seviyesine göre değişkenlik gösteren lpg illetine güven mi olur.