skyactive benzinli power veya sense düşünüyorum temiz 2.el ve kırmızı. aklımı karıştıran bir kaç mevzu var. biliyorsunuz günümüzde artık her marka birbirine yakın araçlar yapmaya başladı. mazda 3 ile c segment bir çok otomobili karşılaştırıp karar vermeye çalışıyorum ama her markanın artıları ve eksileri var. en çok elantra dizel otomatik ve octavia 1.2 tsi araçlar aklımı çeliyor, hyundai çok sevilmez ama 10 yıldır era kullanıyorum, çok şükür hiç bir sorun çıkarmadı araba o yüzden hyundai hakkında olumlu düşünenlerdenim. Honda, toyotayı lpg dolayısıyla eledim, ford ve vw tipleri ve kalıpları hoşuma gitmiyor.
Mazda konusundaki endişelerim
1- Konyayı bilenler bilir. Dümdüz ve trafik sorunu çok az olan bir şehir, ortalama 50-60la gidildiği için fabrika verilerine en çok yaklaşılabilen şehirlerin başında gelir. O yüzden yakıt tüketimi çok kafamı kurcalamasa da dizel otomatik araç aklımı çelmiyor değil
2- Uzun yolda(yılda 10 bin km uzun yol yaparım) rampalarda aracın beni üzmesinden korkuyorum, şimdiki aracımla ilgili en şikayetçi olduğum konu rampalarda bayılması, turbo aracı istememdeki tek etken bu
3- Test videolarında arka koltuklarda konfor olmadığı, dış etkenlerin içerde çok hissedildiği yönünde yorumlar izledim, elantra ve octavia bu konuda daha üstün gibi lanse ediliyor
4- Olur da ani paraya ihtiyaç duyarsam elimde kalır mı diye korkuyorum
Öncelikle hayırlısı olsun diyelim hocam.
1-Dizel Otomatik farkı Mazda da aşırı derecede fazla olduğu için tavsiye etmiyorum, benzinli de hatırı sayılır derecede az yakıyor. Ama bütçem müsait dersen de; Dizel otomatik harika olur.
2-Rampa performansı herkesin diline dolanmış durumda ama, gaza basınca da rampa da "ben gitmiyorum" demiyorlar.
3-Arka koltuktaki konfor bence bütün araçlardan daha güzel, çünkü misler gibi headers sesi, insana ninni gibi geliyor. Bence sorun yok.
4-Yüksek rakamlı araçlar temiz olduktan sonra bir şekilde piyasasını bulup satılıyor, hele ki, temiz olduktan sonra satılmama veya afaki zarar etme ihtimali yok gibi, özellikle ülkemizde skyactiv teknoloji ile gelen Mazda 3 sahipleri sıfır almış olsalar bile üzerine her daim koydu...
Hyundai den memnun kaldım demişsiniz, haklı olabilirsiniz ama, sıfır alınan Hyundai veya Kia gibi düşük profilli çekik gözlüler iki üç yılda yarı yarıya kadar değer kaybı yaşatıyor, bunu göz önünde bulundurun derim.
Kolay gelsin.