Uzun süredir planladığım temizliği 19 mayısta yaptırabildim sonunda
http://instagr.am/p/CPFc38fFzQL/
http://instagr.am/p/CPFc38fFzQL/
Yeni cam uzun soluklu olmaz gibi geliyor bana çektiğin eziyete değmez... Pamuklu bezi al eline, dök pastayı parlat gitsin 6 ay rahat götürüyor, yılda iki defa 10'nar dakika çok bile...Benim farlar şu anda rezil durumda, bu işlemin uzun süre dayandığından emin olmadığımdan kafam karışık. Bu sebeple Aliexpressten yeni cam alıp değişmeyi düşünüyorum.
1 yıl garantili, ama usta 2 yıldan önce sararan görmedim dediBenim farlar şu anda rezil durumda, bu işlemin uzun süre dayandığından emin olmadığımdan kafam karışık. Bu sebeple Aliexpressten yeni cam alıp değişmeyi düşünüyorum.
Far, plastik olduğu için çekilen zımbırtı özelliğini bozabilir belki. Kaş yaparken göz çıkarmış olmayın.Temizlik sonrası şeffaf film çekilse daha uzun ömürlü olmaz mı
@HakanEMREMerhabalar. 2009 model Mazda 6 aracımda benimde farlar konusunda sıkıntılarım var. Bir kere buharlı temizlettim ve farlar daha kötü oldu çizikler filan hepsi belli oldu. Bi çok yere gösterdim düzeltilmesi çok zor dediler içerden de kötü durumda dediler. Ben de far camı alıp komple değiştirmeyi düşünüyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Böyle bi sorunla karşılaştınız mı ?
Merhabalar. 2009 model Mazda 6 aracımda benimde farlar konusunda sıkıntılarım var. Bir kere buharlı temizlettim ve farlar daha kötü oldu çizikler filan hepsi belli oldu. Bi çok yere gösterdim düzeltilmesi çok zor dediler içerden de kötü durumda dediler. Ben de far camı alıp komple değiştirmeyi düşünüyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Böyle bi sorunla karşılaştınız mı ?
Bence anlatılan sorun, senin bahsettiğin çatlaklar Hakan...Daha kötü olmasının sebebi usta ilk zımparayı agresif kullanmıştır yani kalın kullanmış olabilir. Farın durumuna göre başlamak lazım. 600 lük zımpara yerine 200-300 lük kullanıp ardından daha büyük bir zımparaya geçiş yaptıysa çizikleri alamamıştır.
Örnek 200 ile başladı ise 300-400-600-800 gibi devam etmelidir, en son 2000 veya 2500 yapılır genelde. 200 yada 300 den 600-800'e geçiş yaptıysa malûm durum olmuş olabilir.
Eğer söz konusu çizikler çatlak ise ona cam değişiminden başka yapacak bişey yok.
Sıcak soğuk farkı çok olan bölgelerde far camları zamanla içten kılcal kılcal çatlıyor. Birçok kullanıcı da bunu çizik zannediyor
Genelde öyle çıkıyor abi. Birçok kişi çatlakları çizik zannediyor.Bence anlatılan sorun, senin bahsettiğin çatlaklar Hakan...