Hakan Lantis farı yaptınız mı hiç? Farla ilgili çok şikayet okudum aydınlatmasının kötü olduğuna dair. İyileştirmeyle ilgili fikir çıkar mı?
Lantis farına hiç işlem yapmadık abi. Şikayet edenlerin farı büyük ihtimalle Depo markadır. Depo farların yükseklik ayarı sıkıntılı, istenilen seviyeye yükselmiyor dolayısla aydınlatma yere doğru oluyor.
TYC marka farlara Depo'ya göre biraz daha iyi ayar verilebiliyor
Far orijinal (Koito) olupta şikayet eden varsa ya merceği kirlenmiştir yada merceğin kromu dökülmüştür.
Şimdi çoğu kullanıcı Xenon ve led kullanıyor. Bunlar orijinal ampule göre daha fazla yer kapladığı için montaj bittikten sonra farın arka ampul kapaklarını takamıyorlar, ordan da toz toprak zamanla girip merceği kirletiyor.
Led ampüllerde soğutucu fan var o çalıştıkca fan tozu toprağı daha fazla çekiyor yine far içi kısa sürede kirleniyor.
İyileştirme için güzel bir far ayarı yapıp kaliteli ampül takılırsa memnun kalınır diye düşünüyorum.
Hakan ustam Allah işlerinde kolaylık ve bereketli bol rızık versin inşaAllah. Böyle böyle yakın zamanda mekanik işine de girip Urfa Mazda Özel Servis'e hayırlı olsun diyeceğiz herhalde
Sağolasın Allah razı olsun Selçuk hocam. Düşüncelerim arasında kendi oto elektrik dükkanımı açmak eğer büyük bir dükkan ve kafa dengi motor mekanikçi bir usta bulursam ortak olarak bir işyeri açmak. Tabi ülkemizde 3 ay sonrasının hesabı bile tutamazken benim bu düşüncem 2 yıl sonra. Bakalım hayırlısı neyse o olsun