hiroşimalı
Sessiz
Hocam ben de bir araba arıyorum 2 aydır, Mazda yi bu forumda tanıdım, ailede de Mazda yi bilen yoktur. Toyota kullanır abim buna en yakın. Belli bir bütçe yok. 30 ile 60 arası mantıklı bir araba arıyorum. Yelpazenin iki ucunun bu kadar geniş olmasının sebebi 2 alternatif var. 50 55 civarına 7 8 belki 10 yil binecek kadar bişey almak, bu kritere uygun güzel birsey bulamazsak 35 40 civarına 3 5 yıl binecek 2006 2007 Toledo veya Corolla gibi bişey almak.
Normalde dizel düşünmüyorum ama anlattiginiza göre araba temiz gibi.Bir nevi macera benimkisi. Piyasasını da hiç bilmem, bakmadım da. Gerçi arabayi da bilmiyorum. Fiyat halledilir, orasi sorun değil. Çok temiz diye aldığım arabanin lpg sistemini 6 ay sonra komple yeniletmek zorunda kalmıştım. O yüzden gerçekten temiz arabada fiyat ikinci, ucuncu plandadir.
Fakat şu sorularin cevabını merak ediyorum: Küçük bir ilçede yaşıyorum ve bulunduğum ilde de (Kayseri) mazda servisi yok bildiğim kadarıyla, işin doğrusu usta da pek yok. O yüzden mazda alacaksam beni sanayiye düşürmeyen bir şey olmalı. Aksi taktirde beni süründürür resmen. Genellikle cumartesi dahil çalışıyorum. Sanayiye sadece uğramak için bile 2 3 hafta önceden plan yapıyorum, zaman acisindan sorun var yani. Aracınız bana uyar mı? Masraflı mıdır? Yıllık bakımını yaptırınca kafam rahat sorunsuz binebilir miyim? Bir de, hasar kaydıyla çok ilgilenmem ama bir motor çarpması ile neden o kadar hasar kaydı çıkmış ki? Hangi parçalar değişmiş acaba?
Bu sorulari saticiya sormak tuhaf görünebilir ama Garaj in samimiyetle istinaden yazdım. Özelden yazmamamin sebebi diğer arkadaşlar sa yorum yapmak isterlerse kapı açık olsun istedim.
Teşekkürler.
Bence almanızı tercih ederim bu arabayı da iyi biliyorum 55 mantıklı yazmış sizin kriterlerde uygun bence bakımlı bi araç üstelik emek harcanmış bi araçtır almanızı tavsiye ederim