Belki çok uçuk bir tespit olacak ama 20 yıl önce din kültürü ve ahlak bilgisi dersi seçmeli olmuştu... Bu namussuzlar o dönem yapılan yanlışın ürünü olabilirler...
Bkz. İslam ülkeleri vs Avrupa-Amerika kıyaslaması.
Bence tezin mantıken yanlış abi. Dini öğretimle gelişmiş insan yetiştirilmez. Bilimsel, sorgulayıcı ve hümanist eğitimle insan yetiştirilir. Bkz: İslam'ın altın çağı.
Dini eğitimle ancak terörist yetiştiriliyor. Bkz: Ortadoğu, Afganistan, Pakistan.
Ütopik düşünmeye gerek yok. Eldeki uzun yıllara yayılmış veriler din öğretiminin (özellikle aşırı kesimin) dünya yaşamıyla çakıştığı noktasında dindar insanlara dünyevi hayatı değiştirme ve dini hayatı gerçekleştirme seçeneğini zorunluluk olarak kabul ettiriyor. Bkz: Cihad. Bu nedenle islam ülkelerinde terör suçu bitmiyor.
Bir de bazı ülkeler bu olumsuz durumu kabul ediyor ve imkan dahilinde insanlarına farklı bir yol çizme seçeneğini sunuyor. Çeşitli programlarla veya sosyal rekabet yöntemleriyle vatandaşlarını gelişmiş ülke kültürüne ve bilgisine teşvik ediyor. Bkz: Hindistan.
Son olarak; inananlar için İslam güzel birşey vs olabilir. Fakat geri kalmışlığın, terörün, ölümlerin, cahilliğin ve hatta cehennem olarak tasvir edilen mekanın esasen dünya üzerine uygulanmasının merkezinde de İslam ülkelerinin olması tesadüf değildir. İslam alemi bilimi, sorgulamayı ve hümanizmi benimsediğinde altın çağını yaşadı, insanlığa gelişmesinde ön ayak oldu, bilimsel değerleri terk edip temeline dogmacılığı yerleştirdiği vakit karanlığa gömüldü. Aynı şekilde Hristiyanlık da dogmacılık ile orta çağını yaşadı. Rönesans, bilim ve yeniliği benimsemekle bu dönemi aştı.
Eldeki veriler ve gerçekler bunlar.