Bu arada şunu da farketmiş olduk ki, benzin ışığı yanınca 11 litre daha benzin kalmış oluyor depoda, bu da yaklaşık 140 km daha yol gider anlamına geliyor, yanılıyor muyum?
9000 km deyim..Yaklaşık 1 aydır agresif kullanıyorum...Sakin kullanımda 6.8 lt olan ortalamam ,agresif kullanımda 7,2 lt...Bence şahane..
Arkadaşlar yeni aracımı dün 2. kez fulledim.Şuan 578 km'deyim. Dün 40,6 Litre 95 oktan benzin aldım. 100 km için yaptığım hesaplamaya göre 9,1 Litre yakmışım.(opet 95 oktan) Benzinin hepsini şehir içinde tükettim. Trafik lambası çok olan bir yer burası ayrıca rampası da bol. Geçen dik bir yokuş çıkarken anlık tüketim değerinde 34 litre gibi rakam gördüm, gözlerim fal taşı gibi açıldı. Trafik ışıklarından çok hızlı kalkıyorum, tüketimin fazla olmasında ufak da olsa etkisi olabileceğini düşünüyorum. Paylaşımımdan anlayacağınız üzere çok sık aracımı kullanma fırsatım olmuyor bu sebeple benzinli aldım. 10 litre yaksa bile bu araca değer bence güvenlik, konfor, sportiflik. Farklı yakıt firmalarında benzin alıp yakıt tüketim değerlerini ayrıca takip ediyorum. Faydalı bir veriye ulaşırsam sizlerle de paylaşırım.
10500 km.....Ort.sarf....7 lt...
Yani 5.76 lt/100 kmcumartesi den pazartesiye kadar 3 günde mazda 3 power aracımla % 80 i hız sabitlemeyle geçen 1560 km.yol yaptım.90 litre benzinle yaptım bu yolu.ortalamam 5.8 litre oldu.4.12 den 375 tllik benzin sarfiyatım oldu.ortalama 80-110 arası hız yaptım.yalnız sinop karabük arası yol şartları ve dağlık kesim dolayısıyla sarfiyatım arttı.o güzergah düzgün olsaydı 5.5 litre sarfiyatım olurdu
Bu değerleri yakalayan benzinli otomatik atmosferik araç varmıdır bilemiyorumAracım 6 bin kmde şehir içi tasarruf kaygım olmadan, klima her daim açık kullanimlarimda bile ortalama tüketim 8 litreyi geçmedi.Uzun yola fazla çıkma şansım olmadi ancak o deneyimlerimde de 5 litre ortalama tüketim elde ettim.Araç otomatik bu arada.
Yoktur benceBu değerleri yakalayan benzinli otomatik atmosferik araç varmıdır bilemiyorum