incirinaltı
Aktif
Bu konuda sürekli bilgilendirirsen sevinirim. Bir de 2 depo menuel yüksek devirde kullanırsan yakıt değerleri çok düşüyormuş.
100/255=38 kurus eder bunuda ayagimin ucuyla gaza dokunarak elde ettim.
Sanmam abi ya manuel 4 bin 5 devir çevirerek daha az yaksın kaldiki rodajdayım 3bin deviri geçmiyorum bi 3 bin 4bin km böyle kullancam 3 sene taksicilik yaptım hesaplamamda hata yok evet full depoyla daha dogru sonuç elde edersin ama arabanın söylediği ortalama yakıta göre 20 tl lık benzinle daha gitmem gerekiyor.. yani hesaplamamda 20 liralık benzin hatası olmaz bana menzilin 2km kaldı dediğinde 20 km kalmış olsun misal yine yanılıyor her sonuçta ortalama yakıt tüketimini 7 litre derken..
Arabanın söylediği ortalama son 100 km için geçerlidir. En azından benimkinde öyle yenilerde durum ne bilmiyorum.
Yenilerin yol verileri daha ayrıntılı gösteriliyorya abi ondan dedim belki son 200 son 300 500 km deki ortalamalar gösterilebiliyordur.Hepsinde aynı 100 km de ortalama yakıt tüketimi...
Yeni mazda 3 lerin yol verileri daha ayrıntılı bencede okumak lazım kitapçığı. Bizide bilgilendirirseniz seviniriz.ciddimisin iki ortalama var suanki sürüş ortalaması yazıyo yanlış hatırlamıyorsam bide genel yaptığın ortalama var mesela suanki sürüş ortalamana 6.4 diyo aracın ortalama yakıtına 7.0 diyodu.. henüz çözemedim ozaman dediğin doğruysa son 100 km ise haklısın belkide ilk kulandığım andan benzin aldığım ana kadar gösterse 8.7 diyecekti.. kitapcığı okumak lazım
Çok yüksek devirlerde kullanmayın aynı şekilde çok devirsizde kullanmayın olay bundan ibaret. Çok yüksek devir 5 binden sonrası diyebiliriz kesiciye sokmayın mesela.rodaj süresini kullanım talimatına göre nasıl bitiricem bilemiyorum.. rodajı ben sanıyorumki sakin kullanmak? mazdada kimse bana rodajdan bahsetmedi bunun rodajını nasıl iyi şekilde yaparım?
70-80 de 5. vites daha iyi olur kanaatindeyim. Biraz araçla sizin aranızda rahat gidiyorum diyorsa size sorun yok hissetmek lazımgenelde 70 80 max 90 takılırım.. 70 80de 6 viteste 2 bin devirin altında oluyo sorun olurmu?